Nykøbing Falster vandt den første DM-semifinale i kvindernes håndboldslutspil med to mål over Viborg.

Nykøbing. Nykøbing Falster tog tirsdag aften det første skridt mod klubben første DM-finale i håndbold.

Klubben, der står i sin første DM-semifinale, sejrede på hjemmebane med 26-24 over Viborg HK i den første semifinale.

Det blev en dramatisk affære, hvor Viborg med 20 sekunder tilbage erobrede bolden og kunne jagte udligningen ved 24-25, men holdet smed bolden væk, så hjemmeholdet i stedet cementerede sejren.

Sejren var ikke mindst svenskeren Nathalie Hagmans fortjeneste. Hun var fremragende både på straffekast og i åbent spil og bidrog med 11 scoringer.

Hun opfangede dertil bolden, da Viborgs målmand Louise Bager Due med 20 sekunder tilbage sendte bolden frem i jagt på udligning.

Forud havde tilskuerne oplevet en kamp med Nykøbing et skridt foran i det meste af kampen. Således også i første halvleg, hvor Viborg ikke var sådan at hægte af.

I det sidste sekund sørgede Line Uno for, at hjemmeholdets pauseføring blot blev på 14-12.

Hjemmeholdet maste endnu mere på fra starten af anden halvleg, hvor holdet for første gang kom foran med fire mål.

Nykøbing havde en glimrende mulighed for at komme på 21-16, men begik i stedet en teknisk fejl, så Viborg sekunder efter reducerede til 17-20.

Anden halvleg blev i det hele taget præget af stresset spil og mange fejl, og det blev altså helt tæt og dramatisk i afslutningen.

Men Nykøbing kunne juble til sidst, og holdet skal nu blot bruge uafgjort i den anden semifinale for at spille sig i finalen.

Den spilles i Viborg på søndag klokken 16.10. Her kan Viborg med en sejr fremtvinge en afgørende kamp, som i så fald spilles i Nykøbing.

I den anden semifinale mødes FC Midtjylland og København. Mandag aften tog hovedstadsklubben første stik med en udesejr på 21-20.