Efter en svag periode vandt Nykøbing Falster med 29-26 hjemme over Herning-Ikast i tirsdagens topkamp.

Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH) er nyt hold på tredjepladsen i HTH Ligaen.

Tirsdag aften kom klubben ud af en dårlig periode med tre nederlag i fire ligakampe ved at besejre rivalen Herning-Ikast Håndbold, der tidligere hed FC Midtjylland, med 30-25.

Dermed hopper NFH forbi både tirsdagens modstander og København Håndbold, så falstringerne med 19 point har et mere end de to rivaler. København Håndbold kan erobre tredjepladsen onsdag aften.

Efter en kamp med to vidt forskellige halvlege nåede NFH-sejren kortvarigt at komme i fare, inden holdet i de sidste fem minutter satte trumf på.

Kampen åbnede i et højt tempo, og målene fløj ind i begge ender, når der blev afsluttet.

Der skulle gå otte minutter, før den første målvogter præsterede en redning. Det var Nykøbing Falsters Cecilie Greve, der reddede et skud, da hendes hold førte 7-5.

Det skulle vise sig at være hendes eneste redning i første halvleg, inden hun blev byttet ud med Sakura Hauge, som ikke nåede at redde en eneste bold før pausen.

Heldigvis for hjemmeholdet fungerede forsvarsspillet bedre. Sammen med en række boldtab fra midtjydernes side førte det til, at NFH førte med 20-15 ved pausen.

Midtjydernes målvogterduo med Sabine Englert og Jessica Ryde blev kun noteret for tre redninger i de første 30 minutter.

Efter pausen fik Ryde bedre tag i hjemmeholdets skytter, og midtjyderne begyndte at hale ind på måltavlen i det, der skulle vise sig at være en noget mere målfattig halvleg.

I kampens slutfase nåede afstanden ned på et enkelt mål, før Johanna Westberg og Dione Housheer sammen med en pludselig varm Cecilie Greve i målet endegyldigt sendte hjemmeholdet på sejrskurs.