Lyt til artiklen

Seks spillere fra den islandske trup er blevet smittet før torsdagens kamp mod Danmark ved håndbold-EM.

Island har haft en forfærdelig optakt til torsdagens opgør mod Danmark ved EM i håndbold.

Seks spillere, heriblandt flere nøglespillere, er blevet testet positive for coronavirus.

For danskerne betyder de islandske coronatilfælde, at man har måttet sadle en anelse om, forklarer landsholdsassistent Henrik Kronborg halvanden time før kampstart.

- Vi har bare fokus på de spillere, som så kan komme i spil for dem i stedet for. Det har ikke ændret så meget, siger han.

- Vi skal have de to point for kampen, og det skulle vi, uanset hvem de spillede med.

Onsdag kom det frem, at Björgvin Páll Gústavsson, Elvar Örn Jónsson og Ólafur Andrés Gudmundsson havde afgivet positive coronaprøver.

På kampdagen er situationen blevet endnu værre for Island, som har måttet se Aron Pálmarsson, Bjarki Már Elísson og senest Gísli Thorgeir Kristjánsson blive meldt ukampdygtige på grund af corona.

Under selve kampen er der ikke den store bekymring for smitte, understreger Henrik Kronborg.

- Der er en bekymring ved, at der står 20.000 mennesker oven i hinanden til nogle af kampene, at man spiser syv hold i samme buffet, at der ikke er nogen boble, som eksisterer, og at folk render ind og ud af hotellet.

- Men når vi spiller kamp, så spiller vi kamp. Vi er vant til at spille under de forhold, som der er nu, og som må vi bare håbe, vi ikke bliver ramt.

Danmark har fortsat kun haft ét coronatilfælde i forbindelse med EM. 3. januar afgav Jannick Green en positiv coronatest, men han er siden kommet sig over smitten og sidder torsdag på tribunen for Danmark.

Aaron Mensing, René Antonsen og Lasse Andersson er også fravalgt til kampen. Mathias Gidsel, der har døjet med ømhed i ribbenene, er med fra start.

Island er ligesom Danmark gået gennem det indledende gruppespil med maksimumpoint.

Begge hold har derfor to point før første opgør i mellemrunden. Kampen spilles i MVM Dome i Budapest klokken 20.30.

/ritzau/