Foto: Claus Fisker

Tilskuerne begyndte at kigge lidt mistroisk rundt på hinanden i Jyske Bank Boxen, da stregspiller Jesper Nøddesbo rejste sig fra bænken, gik ind på banen, tog bolden og fortsatte videre hen til syvmeterstregen.

Straffespecialist Hans Lindberg havde kort forinden brændt sit tredje forsøg ud af tre mulige i EM-turneringen. Og så var det slut med chancerne til højrefløjen. Landstræner Ulrik Wilbek ville se en ny mand eksekvere de danske straffekast - og det blev altså højst overraskende Barcelona-spilleren Jesper Nøddesbo, som fik ansvaret.

Det tacklede Nøddesbo dog iskoldt. Første forsøg blev stensikkert sat i nettet med en skruebold. I alt satte han tre straffekast i nettet. På tre forsøg. Overbevisende. Men sat ind med en nervøs hånd. Det indrømmede Jesper Nøddesbo efter kampen.

- Der var lidt puls på. Tankerne gik bare på at få ro på nerverne, da jeg gik hen til stregen. Det var første gang på landsholdet. Ulrik havde sagt, da Lindberg brændte, at jeg skulle skyde det næste. Så der havde jeg lidt tid til at forberede mig på det ude på bænken. Det var bare at prøve at få styr på hovedet og gå ind og gøre det. Jeg laver skruebolden, fordi det faktisk er den, jeg er mest tryg ved, fortæller Nøddesbo.

- Jeg har ikke skudt straffekast siden ynglingelandsholdet, og der er altså lang vej fra at vinde en sodavand i en konkurrence til træning og til en kamp i en slutrunde foran 14.000 mennesker, hvor det gælder to point, fortsætter stregspilleren.

Jesper Nøddesbo har i en længere periode drevet gæk med Niklas Landin og Jannick Green på straffekast, så derfor spurgte Wilbek ham efter Makedonien-kampen, om han skulle til at tage straffekast. Her lød svaret dog først ’nej’ fra Nøddesbo, men efter lidt betænkningstid var svaret anderledes positivt, da Wilbek spurgte igen før mødet med Østrig.

Og så er det oplagte spørgsmål, om Jesper Nøddesbo nu overtager tjansen som straffekastskytte fremadrettet?

- Nej, det gør jeg ikke. Jeg tror, vi er tilbage til vante rammer. Jeg tror, det her var for at lave et afbræk i det og give de andre lidt luft. Så jeg tror, vi er tilbage ved de faste straffekastskytter næste gang, lyder det.

Hos landsholdskollega og målmand Jannick Green, som selv kom i aktion i sejren på 33-29 over Østrig, er der dog kun rosende ord for udførslen til Nøddesbo, som to ud af tre gange valgte at skrue bolden udenom Østrigs keeper.

- Han er fuldstændig fantastisk. Når han gør det til træning, så aner vi ikke, hvad vi skal gøre, for de der skruebolde, de kan komme både til højre og venstre, og han kan lobbe, og han kan faktisk også skyde okay hårdt, siger Jannick Green.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.