Marinus Munk.

Han er 19 år gammel. Og han kunne være hvilken som helst ung knægt i Danmark.

I weekenderne arbejder han i XL-BYG ude i Hals, mens han også får dagstimerne til at gå med at være lærervikar på en lokal skole.

Men torsdag var han noget helt andet. Der var han en håndboldstjerne.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Munk havde næsten ingen hørt om inden ottendedelsfinalen i Champions League torsdag aften i Aalborg, hvor GOG var på besøg i det rene danske opgør.

Den 19 år gamle Aalborg-spiller tog alle med storm, scorede seks gang og var en vital del af sejren på 30-28.

Men at han overhovedet står der, er næsten stik imod al fornuft.

Munk er slet ikke en del af førsteholdstruppen til daglig, hvor han normalt spiller på klubbens U19-hold. Men de mange Aalborg-skader banede vejen for et forrygende indhop.

»Det var vildt. Det havde jeg ikke lige regnet med, da jeg stod op i morges. Når der er skader, så må jeg lige træde til her jo,« siger han overvældet til B.T. med et stort smil.

Han får store roser af sin rutinerede holdkammerat Henrik Møllgaard.

»Jeg er ikke sikker på, han helt har styr på, hvem han er eller hvor han er endnu. Det er vanvittigt. Det er en gut, vi har løbende, der kommer og hjælper lidt til fra tid til anden. Han er ikke med i førsteholdstruppen. Nu er der blevet brug for ham,« siger Møllgaard og fortsætter:

»Det er fedt, at han har kunnet tage fri fra lærervikarjobbet og jobbet ude i XL Byg. Vi får brug for ham i nogle uger endnu. Fortsætter han sådan her, så kan han da bare tage det stille og roligt, for så skal han nok klare skærene,« siger han imponeret.

Marinus Munk kan selv ikke helt tro, han kan kalde sig holdkammerat med landsholdsprofilen Møllgaard, der har prøvet at få rabat i XL Byg.

»Jeg har leveret nogle terrassebrædder til den unge mands sommerhus,« siger Munk med et stort smil og peger mod Møllgaard:

»Han vil gerne have nogle procenter, men det går altså ikke.«

Munk blev også overrasket af sin familie torsdag aften, hvor mor og mormor så ham stråle. Nu vil han have mere.

»Det er meget overvældende. Det er fedt, de turde at give mig chancen, og at jeg greb den sådan, havde jeg ikke regnet med. Jeg har fået blod på tanden, og jeg har fået et selvtillidsboost,« siger Munk.

Der er returopgør næste torsdag i Odense.