Otte år.

I så lang tid har Jesper Nøddesbo haft sit lange, karakteristiske skæg. Men det er slut – i hvert fald for nu.

'Skægget røg, og rent faktisk, så er der nogle (min mor, min søster og to andre), der har spurgt til resultatet. Så her er det.'

Sådan skriver håndboldstjernen i et opslag på Instagram, der kan ses i bunden af artiklen, hvor han viser sit nye look frem.

Jesper Nøddesbo med sit velkendte skæg.
Jesper Nøddesbo med sit velkendte skæg. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Årsagen til det skal findes i den gode sags tjeneste i form af årets 'Danmarks Indsamling', der i år samlede ind til coronakrisens børn.

I den forbindelse var Jesper Nøddesbo og datteren Vida i 'Aftenshowet' tirsdag, og her var aftalen, at kunne de nå op på 250.000 kroner til indsamlingen, ville datteren få lov til at barbere skægget af.

'Troede egentlig, at det var højt sat, men I beviste det modsatte. Siden i fredags har vi samlet 1.145.640 kroner ind,' skrev Jesper Nøddesbo i et opslag torsdag. Og derfor måtte han holde sit ord, og skægget blev barberet af, alt imens seerne kunne følge med hjemme fra stuerne.

'Ej, det at mærke sin hud for første gang i måske otte år, det er virkelig syret,' sagde en grinende Jesper Nøddesbo i 'Aftenshowet', inden den sidste del af skægget røg.

Hans nye look har dog fået lidt blandede modtagelser, afslører han. Og det har da også været en speciel oplevelse for ham selv.

'Jeg er først ved selv at vænne mig til det nu. Vildt, at et skæg kan gøre så meget. Min børn har tudet, og min frue kan ikke stoppe med at grine, hver gang hun ser mig. Men vi hygger og er pisseglade for, at I gad lege med og samle lidt mønt ind,' skriver Jesper Nøddesbo, der joker med, at det måske er hårets tur næste gang.

Om det sker, vil tiden vise. Lige nu har han dog fortsat de lange, mørke lokker på hovedet.

Der blev i alt samlet 120.409.254 millioner kroner ind til coronaramte børn verden over. Det blev afsløret under lørdagens show på DR, der blev afviklet i Tinghallen i Viborg.