Han har været med til at opbygge og lede Danmarks gyldne generation, og nu forsætter håndboldherrernes assistenttræner Henrik Kronborg i jobbet frem til 2028.

Det melder Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

Da Henrik Kronborg tiltrådte som assistent tilbage i 2016, havde Danmark aldrig vundet VM- eller OL-guld, men nu har 52-årige Kronborg været med til at vinde det meste. Nu er det blevet til tre gange VM-guld og en OL-triumf under samarbejdet med først Guðmundur Guðmundsson og senere Nikolaj Jacobsen.

»Jeg er rigtig glad for jobbet, og jeg er stolt over fortsat at være en del af verdens bedstehåndboldhold. Så jeg har aldrig været et sekund i tvivl om, at jeg gerne ville forlænge, da jeg fik muligheden,« siger Henrik Kronborg, der fortsætter som assistenttræner frem til 31. august 2028 – kort efter en eventuel OL-deltagelse i Los Angeles.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg føler mig godt tilpas på holdet og godt behandlet af forbundet. Der er et fantastisk setup omkring landsholdet og nogle spændende spillere at arbejde videre med gennem de næste mange år. De er, sammen med vores landstræner, en kæmpe inspiration at arbejde sammen med,« siger Henrik Kronborg.

Forlængelse med Henrik Kronborg kommer, kort efter at landstræner Nikolaj Jacobsen har forlænget aftalen med DHF helt frem til 2030.

»Vi har et enormt respektfuldt samarbejde, som jo også munder ud i, at vi har det utrolig godt sammen og stoler 100 procent på hinanden. Så jeg er rigtig glad og stolt over, at Niko vil have mig med på den næste rejse også,« fortæller Henrik Kronborg.

Ved siden af jobbet som assistenttræner for håndboldherrerne har Henrik Kronborg stadig jobbet som cheftræner for Skjern Håndbold