Tre kampe, tre sejre og en målscore på plus 30 mål. Det er det danske facit efter de tre gruppekampe i Debrecen.

Så der var ikke noget at sige til, at humøret var højt hos landstræner Nikolaj Jacobsen efter mandagens 31-21-sejr over Nordmakedonien.

Men et emne kunne dog få rynkerne til at trække sig sammen i den fynske pande. For nøglespilleren Mathias Gidsel må stadig bide tænderne sammen efter det trykseksten, han fik i ribbenene i kampen mod Slovenien.

Og det stadig ikke til at sige, hvor stor en betydning det får for landsholdskometen i de kommende mellemrundekampe.

»Ja, det er svært at komme med noget konkret. For hvor hurtigt aftager de smerter, han har? Men der er ingen tvivl om, at han kommer til at spille med en øm maveregion.«

»Nu må vi se – der er heldigvis tre dage til, at vi skal spille, så mon ikke den unge mand er fit for fight, når vi starter på torsdag. Det håber vi i hvert fald,« lød det fra landstræneren.

Men ellers sad grinene løst oven på storsejren, som blev kørt i land uden brug af Mikkel Hansen, Niklas Landin, Magnus Saugstrup, Lasse Svan, Rasmus Lauge, Henrik Møllgaard og Mathias Gidsel.

Foto: Zsolt Czegledi
Vis mere

På spørgsmålet om, hvorvidt han har en ønskemodstander i første mellemrundekamp på torsdag, lød svaret eksempelvis.

»Ja - et hold, som vi kan slå« Haha.«

Og da han blev spurgt, om han i sin tid som aktiv venstrefløj havde ramt en stime på 30 mål på 30 afslutninger – som Emil Jakobsen har præsteret i sine seneste seks kampe:

»Ja, det har jeg helt sikkert. Hahaha! Mindst to gange.«

Landsholdet rejser tirsdag morgen fra Debrecen til Budapest, hvor de fire mellemrundekampe skal spilles. Først tirsdag aften ved danskerne, hvilke modstandere der venter.

Andre læser også