Det er dansk herrehåndbolds onde ånd, der venter på den anden side af midterlinjen, når der onsdag aften fløjtes op til den sidste mellemrundekamp mellem Danmark og Sverige.

Svenskerne har i dette årti flere gange været snubletråd for de danske medaljedrømme.

I 2012 sendte Sverige et ellers meget stærkt dansk hold ud af OL-turneringen i London. Og sidste januar var det et skadesplaget svensk hold, der snød Danmark i EM-semifinalen i Kroatien.

Men nu er det tid til hævn, lyder det fra den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen.

Nikolaj Jacobsen under EM-semifinalenederlaget til Sverige sidste år.
Nikolaj Jacobsen under EM-semifinalenederlaget til Sverige sidste år. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Ja, jeg tror, at spillerne er sultne efter revanche. Vi er især rigtig trætte af det nederlag ved EM. Og der er ingen tvivl om, at vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt, for, at Sverige ikke igen kommer i vejen for vores drømme,« sagde landstræneren inden tirsdagens træning i Boxen i Herning.

Danmark har en unik livlinje med i bagagen til kampen mod arvefjenderne. Mikkel Hansen & co. kan nemlig tillade sig at tabe med fire mål og stadig komme i fredagens semifinale, der spilles i Hamborg.

Men det er ikke noget, der fylder i forberedelsen - garanterer Nikolaj Jacobsen.

»Man kan ikke undgå at have det i baghovedet, og der sker heller ikke noget ved at have det i baghovedet. Men udgangspunktet er ikke at gå hen og spille henholdende og fedte bolden rundt - det kommer der ikke noget positivt ud af.«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Han mener i øvrigt ikke, at han kan bruge nederlaget i Zagreb til noget som helst i forberedelsen.

»Det var helt et andet svensk hold. Jim Gottfridsson, der har været den bærende kraft - især i angrebsspillet - er blevet skadet. Og det gør, at der er andre spillere, der skal tage ansvar. Så det er ikke meget, at vi kan bruge kampen i Zagreb til, for der var det Jim, der var rigtig ond ved os.«

Nikolaj Jacobsen er i øvrigt ligeglad med, om Danmark er storfavoritter til at booke semifinalebilletten. Fokusset er klart. Det handler om én ting onsdag aften - favoritter eller ej.

»Vi skal videre. Vi skal til Hamborg. Det er det vigtigste for mig.«

Der er kampstart kl. 20.30 i Boxen i Herning. Du kan følge kampen live her hos B.T.