Lyt til artiklen

Håndbolddanmark er blevet ramt af et mindre chok.

Onsdag blev VM-glæden i hvert fald for en stund skiftet ud med en nedslående melding om, at den danske håndboldstjerne Mikkel Hansen er sygemeldt på ubestemt tid med stress-symptomer.

En melding, der selvfølgelig altid er svær at få, siger landstræner Nikolaj Jacobsen, da B.T. fanger ham på telefonen.

Derudover har han dog ikke ret meget mere at sige, lyder det.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg kan kun sige, at jeg selvfølgelig har været i kontakt med Mikkel,« fortæller Nikolaj Jacobsen, der dog ikke ønsker at kommentere Mikkel Hansens situation yderligere.

Aalborg Håndbold-spilleren har nemlig brug for fred og ro til at komme sig, slår landstræneren fast.

Det var onsdag, at den danske storklub meldte ud, at 35-årige Mikkel Hansen er sygemeldt – kun lidt over en uge efter VM-guldet i Sverige.

Årsagen er det turbulente år, som landsholdsspilleren netop har været igennem.

En blodprop, et comeback, en retur til Danmark, øget opmærksomhed samt en smule kritik har fyldt alt hos Danmarks håndboldstjerne.

Og derfor forstår B.T.s håndboldkommentator, Johnny Wojciech Kokborg, da også godt, at Mikkel Hansen er nødt til at trække stikket i en periode.

»Først og fremmest kan jeg kun bifalde en moden beslutning om at lytte til sin egen krop. Især i en sportsverdenen, hvor man historisk set ikke altid har været gode til at give rum til det mentale helbred. Han har bedt om hjælp, og Aalborg slår ring om Hansen. Sådan skal en situation som denne tackles,« siger han.

Aalborg Håndbold oplyser, at klubben på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer om Mikkel Hansens situation.