Lyt til artiklen

Den danske Champions League-vinder Kim Rasmussen blev onsdag offentliggjort som ny ungarsk damelandstræner fra næste sæson, men han kunne være endt i den danske dameliga, hvis han ville.

BT erfarer, at Kim Rasmussen, der tidligere i denne måned højst overraskende vandt Champions League med CSM Bucuresti, igennem flere uger var i dialog med København Håndbold, der har stået uden cheftræner siden begyndelsen af april, hvor Reidar Møistad stoppede i klubben.

Men forhandlingerne mellem Kim Rasmussen og København Håndbold udmøntede sig altså ikke i en kontrakt, da succestræneren i sidste ende foretrak jobbet som chef for Ungarns nationalmandskab.

»Jeg kan bekræfte, at jeg har snakket med København Håndbold og haft en fin dialog med dem, men vil jeg ikke måle de to jobs op mod hinanden,« siger Kim Rasmussen og fortsætter:

Kim Rasmussen kysser sin guldmedalje, efter CSM Bucuresti, som han overtog i september for resten af sæsonen, har besejret favoritterne Gyør i straffekastkonkurrence i Champions League-finalen.
Kim Rasmussen kysser sin guldmedalje, efter CSM Bucuresti, som han overtog i september for resten af sæsonen, har besejret favoritterne Gyør i straffekastkonkurrence i Champions League-finalen. Foto: Aniko Kovacs
Vis mere

»Jobbet som ungarsk landstræner passer mig bedst nu i forhold til mit familieliv, fordi jeg har to børn, som jeg også skal have tid til. Og jeg kan afvise, at jeg skal have dobbeltjobbe. Jeg kommer udelukkende til at koncentrere mig om Ungarn, og jeg glæder mig sindssygt meget til det. Det er en enormt spændende udfordring,« siger den danske træner.

Kim Rasmussen har udover Champions League-titlen med CSM Bucuresti slået sit navn fast som en kompetent træner ved at føre et middelmådigt polsk landshold til VM-semifinalerne i både 2013 og 2014.

Men efter seks år som landstræner for Polens kvinder har danskeren altså valgt at søge nye udfordringer fra næste sæson.