Selvom Lykkeliga i mange år har braget derudaf, så er der alligevel en gruppe, som stifter Rikke Nielsen ikke har kunnet gøre glad – før nu.

»I mange år har vi mødt forældre, der har spurgt os: Hvad kan I gøre for dem, der gerne vil have en øl i cafeteriet efter træning eller en fest med DJ og det hele?«

Spørgsmålet til Rikke Nielsen er selvfølgelig kommet fra de forældre, som har børn i den højere teenagealder. For selvom Lykkeliga er for børn og unge med udviklingshandicap, så vil spillerne stadig gerne have de samme oplevelser, som unge uden for Lykkeliga-regi.

»Derfor prøvede vi før jul at sætte os ned og tænke et ungdomsprojekt ind. Vi sendte en ansøgning afsted, og blev overlykkelige, da der kom et svar retur.«

Rikke Nielsen og flere af Lykkeliga-spillerne overrakte ved DRs Sport 2017 i Boxen i Herning Tryg Forsikring Årets Forbillede prisen til fodboldspilleren Nadia Nadim. Året før havde Lykkeliga selv vundet prisen.
Rikke Nielsen og flere af Lykkeliga-spillerne overrakte ved DRs Sport 2017 i Boxen i Herning Tryg Forsikring Årets Forbillede prisen til fodboldspilleren Nadia Nadim. Året før havde Lykkeliga selv vundet prisen. Foto: HENNING BAGGER
Vis mere

Ansøgningen om en donation blev sendt til TrygFonden, der synes så godt om at ideen, at Lykkeliga har fået 3,5 millioner kroner til at realisere den.

»Det er mest ordet taknemmelig, der popper op. Der er så meget potentiale i de ungdomsspillere, men vi har været bange for, at de med alderen stopper med at gå til håndbold.«

Udover muligheden for at lave hygge i cafeteriet efter træning eller give den gas på dansegulvet, så giver ungdomsprojektet også Lykkeliges teenagere mulighed for at smage på tilværelsen som professionel håndboldspiller.

»Vi vil prøve at stille nogle krav – i stedet for bare at gøre noget for dem,« siger Rikke Nielsen og uddyber:

»Det kan handle om, at man prøver at tage bussen til håndbold eller måske spiser lidt gulerødder til burgeren. Det kan også være noget med at melde afbud, hvis ikke man kommer til træning. Og så i stedet gå en tur i stedet for at blive i sofaen.«

Den tidligere professionelle håndboldspiller understreger, at tilbuddet kun er for dem, der har lyst – og har ressourcerne til det. Det vil altid være en subjektiv vurdering ude i de enkelte klubber, forklarer hun.

Lykkeliga består i dag af 77 klubber, 1200 børn og 450 trænere. Og Rikke Nielsen Nielsen havde aldrig drømt om at projektet, der startede i 2016, skulle vokse sig så stort.

»Jeg er vildt glad. Der har været et behov, som var vanvittigt meget større, end jeg anede. Jeg troede bare, det var mig og Magda (Rikke Nielsens datter, red.), der savnede et fællesskab.«

»Da Magda blev født (med Downs syndrom, red.) tænkte jeg: 'Hun kommer aldrig til at spille håndbold, få venner eller holde en fest.' Men det har jo vist sig, at det var mig, der ikke var særlig klog, da jeg tænkte sådan.«