Mikkel Hansen kan nok samtlige tidspunkter for flyafgangene mellem København og Aalborg.

Udenad.

For den danske håndboldstjerne har i snart to år været vant til at leve et pendlerliv, der ville slå de fleste omkuld.

Landsholdsspilleren har nemlig boet i København, mens han har spillet i Aalborg Håndbold. Og derfor har de mange ugentlige flyvninger da også kostet på familiekontoen. Også for meget.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

»I det første år var det måske en smule naivt at tro, jeg kunne flyve så meget. For der var da travlt,« lyder det fra Mikkel Hansen, da han i et interview med B.T. sætter ord på noget af det, der har påvirket hans beslutning om at stoppe karrieren til sommer.

Dermed vinker han farvel til den sport, der har givet ham – og hele Danmark – gigantiske øjeblikke.

Men han vinker også farvel til en tilværelse som en landskendt person, som alle har en mening om, og som alle vil have en bid af.

Noget, der da også endte med at blæse ham en smule omkuld, da han i 2022 vendte hjem til dansk håndbold. For her blev han overvældet af den massive opmærksomhed, der har fulgt ham i så mange år.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Hele det med at komme til Aalborg efter en ærgerlig afslutning i Paris Saint-Germain, hvor jeg først skulle træne mig i gang, og så til at blive clearet med det samme og derefter blive kastet for løverne. Det tror jeg måske ikke, at jeg helt var klar til. Men det fik jeg jo at vide, at jeg var,« lyder det videre fra danskeren.

Af samme årsag er det da også en tung byrde, der bliver fjernet fra hans skuldre, når håndboldeventyret slutter efter sæsonen.

Og den voldsomme opmærksomhed kommer han ikke ligefrem til at savne:

»Det bliver rart, at man kan få lidt arbejdsro. Det har lidt været et show, mens jeg har været skadet her den seneste tid. Jeg har i hvert fald ikke set ret mange andre eksempler, hvor der har været nyheder på daglig basis om, hvordan det går med én. Jeg griner selv lidt af det.«

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

En anden ting, som den danske stjerne ikke kommer til at savne, er de mange timer væk fra familien, som ellers har været hverdagskost i så mange år efterhånden.

Og afsavnet til familien er da også noget af det, der har været med til at droppe håndbolden endegyldigt.

»Det har da haft en betydning. Men sådan et det generelt i sport. Om jeg boede hjemme eller ej, så var jeg nok nået til en beslutning om, at der var nogle andre ting, der var begyndt at hive lidt i mig. Og jeg skylder mig selv at stoppe, mens det stadig er sjovt,« fortæller Mikkel Hansen.

Han lægger da heller ikke skjul på, at han har haft mange snakke med sin hustru, Stephanie Gundelach, de seneste måneder om, hvornår det var det rigtige tidspunkt at sige stop.

»Det har 100 procent været min egen beslutning, men det er klart, at det er noget, jeg går og snakker igennem med hende og andre mennesker tæt på mig. Og alle har været enige i, at det er den rigtige beslutning. Og det føles også sådan,« afslutter han.

Mikkel Hansen meddelte onsdag, at han stopper karrieren efter denne sæson.

Her afviste han ligeledes rygterne om, at der skulle have været tilbud fra andre klubber den seneste tid.