Danmark hakkede længe, men håndboldherrerne slog Ukraine og blev med en sejr på 33-30 klar til EM i 2020.

Mikkel Hansen blev medlem af klub 1000, da Danmark vandt i Ukraine.

De danske verdensmestre sørgede onsdag for at sikre Danmark billetten til EM i håndbold i januar 2020.

Det stod klart, da et mentalt slidt dansk herrelandshold på udebane besejrede Ukraine 33-30 og dermed blev sikker på at kvalificere sig til EM som gruppevinder i kvalifikationsspillet.

Danmark lagde godt ud, men fik en længere periode med usammenhængende spil, før holdet til sidst sled sejren og de to point hjem.

Dermed nåede Danmark på otte point efter fire sejre og et nederlag i gruppe 8 og er altså sikker på at slutte på førstepladsen og spille med ved EM, der foregår i Sverige, Østrig og Norge.

Ukraine har tabt to gange til Danmark og har seks point på andenpladsen, som også giver adgang.

Danmark slutter EM-kvalifikationen søndag med en kamp mod Færøerne.

Danmark var i stærkeste opstilling med eksempelvis Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Niclas Kirkeløkke i bagkæden fra start og kom også foran 2-0 efter scoringer af Lasse Svan og Kirkeløkke.

Danmark var i kontrol i indledningen, men dansk sjusk og godt spil af den ukrainske målmand betød, at ukrainerne holdt sig til.

Landstræner Nikolaj Jacobsen kunne smile, da det danske håndboldlandshold onsdag aften slog Ukraine i EM-kvalifikationen og blev klar til EM i januar 2020. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Efter et kvarter lød den danske føring på 8-6, efter at Ukraine forinden havde scoret fire gange i træk i en fase, hvor Danmark var i undertal.

10-10 lød stillingen efter 20 minutter, og landstræner Nikolaj Jacobsen måtte kalde en timeout efter en dansk indsats, der savnede kvalitet.

Med syv minutter igen af første halvleg var Danmark bagud 12-13 efter et kvarter med usammenhængende dansk spil, og Ukraine gik til pausen foran 15-14.

Mikkel Hansen udlignede til 15-15 med sin tredje scoring i kampen efter pausen, og Magnus Landin fulgte trop til 16-16.

Det blev også 18-18, inden Danmark øgede til 20-18.

Først var det Johan Hansen fra højre fløj efter en frispilningen fra Mikkel Hansen, og så scorede Rasmus Lauge.

Igen kom Ukraine med igen og udlignede til 20-20 og 21-21.

Herfra fik danskerne lidt luft med føring på fire mål ved 27-23 og 28-24.

Mikkel Hansen øgede til 30-25 med sin mål nummer 1000 på landsholdet, og med fem minutter igen var Danmark foran 31-26 og formåede at holde rigelig afstand til slutfløjtet.