Foto: Jens Nørgaard Larsen

Der plejer kun at være ét tema for Mikkel Hansen, når han i januar skal sætte ord på sine ambitioner for den årlige slutrunde: Guld. Og kun guld.

'Plejer' er ikke død, men dog ikke helt så rask og rørig - for nu at blive i den terminologi - i Mikkel Hansen-sammenhæng, som den sædvanligvis er det på denne tid af året.

Landsholdets officielle målsætning lyder på en plads i semifinalerne, og efter den alvorlige skade til forsvarsstyrmand René Toft Hansen har flere af spillerne da også erkendt, at det danske guldkandidatur er svækket.

QATAR HANDBALL WORLD CHAMPIONSHIP 2015

Samme konklusion er Mikkel Hansen nået frem til, og deri skal en del af forklaringen sandsynligvis også findes på, at Paris-stjernen ikke melder helt så bombastisk ud, som han tidligere har gjort.

421254654642154625462214

Selvom ingen kan pille guldtroen ud af den ultra-ambitiøse dansker.

»Jeg vil selvfølgelig også gerne vinde guld denne gang. Ingen tvivl om det. Men jeg ved også, at er man så heldig og dygtig at komme til en semifinale, er alle holdene så dygtige, at så er det ikke en selvfølge, at man kommer i finalen. Der er så høj kvalitet på alle nationer dér, at alle kan slå alle. Så er det de bittesmå ting, der afgør det. Det så vi til VM i Qatar. Der synes jeg, vi var super uheldige i kvartfinalen mod Spanien. Det var en kamp, vi burde have vundet. Men sådan kan man jo altid sidde bagefter og være klog. Men det er de helt små ting, der gør, om man vinder eller taber i de kampe,« siger han og fortsætter:

»Så her til EM håber jeg, vi er en lille smule skarpere på de små ting. Også fordi vi nu har haft et år mere med Gudmundur som landstræner. Sidste år til VM så vi alle sammen, hvilken proces vi gennemgik i løbet af turneringen. Fra at starte forholdsvis sløjt mod Argentina til stille og roligt at lægge lag på lag i de næste kampe. Forhåbentligt har det gavnet os at få et år mere, hvor vi har fået endnu mere forståelse for spilkonceptet - både offensivt, defensivt og kontramæssigt. Jeg synes, der var nogle situationer mod specielt de gode nationer til VM, hvor vi kvajede os forholdsvis meget,« lyder det fra Mikkel Hansen.

En frustreret Mikkel Hansen (midten) på bænken i kvartfinale-nederlaget til Spanien ved VM i Qatar sidste år

Hvordan 'kvajede jer'?

»Vi vil jo gerne dække offensivt, men nogle gange kan det også godt blive for offensivt. Og den slags misforståelser i forsvaret koster jo bare mål mod de gode modstandere. Sådan er det jo på det niveau. Så det er der ikke råd til, hvis man gerne vil spille semifinale og finale - hvis man gerne vil vinde det hele. Så er der ikke plads til misforståelser, for når du spiller mod de bedste modstandere, så bliver der bare scoret mål. Det er det samme i angrebet; hvis de bryder igennem og tager bolden, fordi vi misforstår hinanden, eller vi smider bolden ud over sidelinjen, eller timer vores løb forkert og kommer til en dårligere skudchance - alle de der ting betyder noget.«

Michael Damgaards EM-skæbne er uvis efter skade

»Forhåbentligt er de ting blevet bedre, fordi man har større forståelse for spillet nu. Det er klart, at jo bedre inde i spillet, du er, jo bedre bliver din timing forhåbentlig. Ellers håber jeg ikke, man er her. Jeg har jo kunnet se det i min egen klub. Vores spillere er blevet bedre og bedre, selvom der selvfølgelig er bump på vejen, og man kan have en offday som hold og den slags. Men processen skulle gerne gå fremad hele tiden, så nu glæder jeg mig til at se det her med landsholdet - det virker i hvert fald som om, der er bedre forståelse for spilkonceptet i sin helhed,« vurderer den danske stjerne.

Mikkel Hansen trykker kanonen af mod Island ved sidste års VM i Qatar

Danskernes lodtrækning har artet sig således, at Spanien ligner den hårdeste konkurrent i den halvdel, som Danmark er havnet i. Outsidere som Ungarn og Slovenien håber dog også at kunne blande sig i kampen om semifinalepladserne, men på papiret ligner det en fordel for Gudmundur Gudmundssons tropper, at de ikke er havnet i samme halvdel som Frankrig og Polens værter. De to mandskaber er i den anden turneringshalvdel, og derfor kan Danmark først møde dem i en eventuel semifinale.

HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-DEN-QAT

Det skaber umiddelbart fornuftige betingelser for en dansk semifinale, men Mikkel Hansen har ikke skænket lodtrækningsheldet en tanke endnu, fastslår han.

»Jeg er virkelig ikke nået så langt. Hvis man er nået så langt allerede, så får man det svært. Det kan godt være, det lyder rigtig kedeligt, men det er den indledende gruppe, jeg forholder mig til. Hvis jeg allerede tænker på, hvem vi bliver parret med senere, så leverer jeg nok ikke på det niveau, jeg gerne vil levere på. Det handler om for mig at tage første kamp og fokusere på den, og så tage det step by step derfra. Det er sådan, det fungerer bedst for alle mennesker. Der er ikke nogen, der kan komme her og sige her, at det fungerer bedst for dem at sige 'hvem kan det være, vi møder i finalen'.«

Selv om det ikke på papiret er deciderede skrækmodstandere, Danmark møder i det indledende gruppespil, så skal det danske landshold nok få rigeligt at se til, hvis man spørger Mikkel Hansen

Derfor har den danske venstre back også i første omgang udelukkende fokus på den indledende gruppe, hvor modstanderne i rækkefølge hedder Rusland, Montenegro og Ungarn. Og selvom specielt russerne og montenegrinerne ikke spås mange chancer i det polske, så påpeger Hansen, at danskerne nok skal få rigeligt med modstand i de første tre kampe.

»Altså… Vi må også have lidt respekt for de andre. Det er tre gode modstandere, vi møder i den indledende gruppe. Fra jeres (mediernes, red.) vinkel kan det godt være, I får det til at fremstå som tre hold, vi skal - SKAL - slå, Det skal vi nok også, når vi snakker om, at vi gerne vil i en semifinale. Men det er altså ikke tre dårlige hold, det skal man lige huske,« siger Mikkel Hansen og uddyber:

»Rusland spillede ret godt til VM for et år siden, og de har mange dygtige spillere fra store klubber, og de spiller hurtigere og bedre, end man har set dem gøre længe. Det bliver en svær kamp. Montenegro er et hold, som virkelig går til den, og hvis man ikke er klar dér, så får man også problemer. Ungarn med Talant Dujshebaev som ny træner kommer med et ret nyt og ungt hold, som er en meget ukendt faktor - selvom vi dog kender nogle af spillerne.  Spiller vi op til vores niveau, så er det tre kampe, vi skal vinde. Enig. Men man skal bare ikke undervurdere dem,« konstaterer han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.