Danmarks EM- åbningssejr over Rusland blev på 31-25, men cifrene fortæller ikke den fulde sandhed om en kamp, hvor landsholdet først i de sidste fem minutter trak afgørende fra på måltavlen.

Efter kampen erkender Mikkel Hansen da også, at der ikke ligefrem var dømt dansk champagnebold fra startfløjt.

»Det var lidt op ad bakke til at starte med. Vi startede lidt halvsløjt i første halvleg, men fik stille og roligt arbejdet os ind i kampen og mere eller mindre alle spillere blev bragt i spil. Jeg synes især, at vi i anden halvleg spillede noget god bold til tider,« siger Mikkel Hansen.

Når du at blive nervøs for, at I ikke kan smide russerne af?

»Nej, det vil jeg ikke sige. Jeg synes, vi var i teten hele vejen igennem. Selvfølgelig var der et par gange i anden halvleg, hvor vi er foran med tre, men smider et par dumme bolde væk, og de kommer op igen. Men det kan ske nogle gange, og det er første kamp, og det er altid svært at spille den. Jeg synes, vi lykkedes udmærket,« sagde danskeren, som måtte se til fra bænken i hele anden halvleg, mens Michael Damgaard overtog pladsen på venstre backen.

Du sad på bænken hele anden halvleg - var der nogen bestemt grund til det?

»Nej, det må du spørge træneren om. Michael (Damgaard, red.) spiller jo fint, da han kommer ind. Vi vinder med seks mål, og jeg synes, Michael spiller rigtig godt i dag,« siger Mikkel Hansen om Damgaard, der - akkurat som Hansen selv - scorede fire gange i opgøret.