Danmark fik en drømmestart på mellemrunden ved EM, da de baskede de spanske guldkandidater med 27-23.

Det så dog ikke ud til, at det skulle ende med dansk sejr efter en første halvleg, hvor danskerne var i store problemer - hvilket stillingen 11-14 da også vidnede om.

Men i pausen fik danskerne rettet spillet til og skruet op for tempoet, og det er ifølge Mikkel Hansen forklaringen på, at de to halvlege var som dag og nat.

»Jeg synes ikke, vi spiller som en katastrofe i første halvleg, men vi brænder meget, og Sterbik står ekstremt godt. Men vi kommer med mere fart i anden halvleg og får os spillet til bedre situationer, som også giver ham sværere vilkår i målet,« siger Mikkel Hansen.

»Vi dækker rigtig, rigtig, rigtig, rigtig, rigtig, rigtig godt op og har en super målmand, som tager det resterende. Vi får også presset dem på kontradelen. Det kan godt være, vi ikke får lagt den ind hver gang, men vi tvinger dem til at løbe hjem, og det gør dem trætte,« fortsætter danskeren, der er imponeret af den mentale styrke, som landsholdet viste i kampen.

»Det var ikke verdens letteste kamp. Det er ikke nemt at være Ikke let minus tre ved pausen mod et hold som Spanien, men folk blev ved med at tro på det. Vi viser god moral. Folk kæmpede som sindssyge, og det er sådan, man kommer tilbage i kampene.  Jeg synes, det var fedt at se, at folk ikke gik i panik.«

Nu venter der en hviledag på danskerne, inden de tirsdag møder Sverige i en kamp, hvor en dansk sejr vil kan sende Danmark i semifinalen, hvis de øvrige resultater flasker sig.

»Jeg synes, Sverige er et hold, vi skal slå. Men jeg har stor respekt for dem, de har mange gode spillere, som spiller i store klubber rundt om i Europa. Men er vi der 100 procent, så er det en kamp, vi skal vinde,« siger Mikkel Hansen ved udsigten til mødet med naboerne på den anden side af Øresund.