(GDANSK): Landstræner Gudmundur Gudmundsson var en lettet mand efter den spinkle sejr på 30-28-sejr over Montenegro. Men det tætte opgør overraskede ham ikke. Det forventede han nemlig.

Lad os bare være ærlige. Der var intet, der tydede på, at Montenegro skulle blive en så stor udfordring for det danske herrelandshold, som tilfældet var mandag aften.

Danskerne formåede først i de sidste syv minutter at skabe et lille hul, der viste sig godt nok til to point. Forud havde gået et tæt opgør, hvor Danmark hang efter det meste af tiden efter at have været bagud 14-16.

EM i Polen er ellers blot Montenegros tredje EM-slutrunde. Balkan-nationen har endda stadig sin første sejr til gode ud af de otte opgør, det er blevet til.

Danmark og EM? I de seneste syv slutrunder er det blevet til to guldmedaljer, én af sølv og tre af bronze.

Alligevel mener landstræner Gudmundur Gudmundsson, at kampen mod Montenegro var som forventet.

»Det er bare et godt hold. Hvis man kigger på resultaterne ved denne slutrunde, er det uafgjort eller sejre på ét mål. Det er bare sådan, det er ved denne slutrunde. Alle holdene er gode her. Det var fuldstændig som forventet. Det var klart for mig, at det skulle blive en svær kamp,« siger han.

Du siger, det var som forventet. Men du kan vel ikke have forventet, at det var så svært, og at I kæmpede så meget?
»Jo, det gjorde jeg. Fuldstændig«.

I starter første halvleg lidt skidt mod Rusland. Og det gør I også her. Er I ikke klar fra start?
»Det tror jeg ikke har noget at gøre med det. Det var en fuldstændig anderledes forsvarstaktik, som vi møder. Vi fik fra start måske ikke styr på det, men det blev bedre og bedre undervejs.«

Kan du være enig i, at I ikke kan spille sådan mod Spanien eller Frankrig senere hen, hvis I vil videre?
»Det er svært at sammenligne det med andre hold, for de spiller anderledes. Jeg tror, vi har kompetencerne til at løse det. Den næste kamp mod Ungarn bliver fuldstændig anderledes. Vi ved, hvad vi skal forbedre, og det arbejder vi meget hårdt på.«

Hvad skal I forbedre?
»Vi må kigge delvist på angrebsspillet. Og så møder vi måske ikke sådan et forsvar igen. Men vi må komme lidt mere i fart. Vi spiller for langsomt i første halvleg i angrebet. Uden tvivl.«

Du er tilfreds med de to point. Men er du tilfreds med spillet?
»Ja, jeg er meget tilfreds med kampen. Men jeg må analysere kampen først. Det er altid sådan, at man har oplevet noget, og så må man kigge på det på video. Så ser man præcis, hvordan kampen var, og hvad vi gjorde godt og mindre godt. Det er svært for mig at sige alt for meget nu. Der sker så mange ting under kampen. Jeg vil give det noget tid.«

Islændingen vil dog gerne indrømme, at det ikke var danskernes bedste præstation.

»Jeg er meget glad for, at vi vinder denne meget svære kamp. Vi spillede ikke vores bedste kamp. Særligt i første halvleg. Det var svært for os. Vi fik ikke flow i spillet, og det er altid svært mod et offensivt forsvar. Det så måske ikke så godt ud, men vi kom ikke i nok fart i angrebet i første halvleg,« lyder det fra Gudmundsson.

Sejren betyder, at danskerne er videre til mellemrunden. Skal de have maksimumpoint med, skal det blive til en sejr mod Ungarn i den sidste gruppekamp onsdag.