Det kunne have været en kogende arena med vilde danske fans overalt.

Men med Danmarks tidlige exit ved dette års EM-slutrunde har Malmö Arena forvandlet sig til en noget mere stille og halvtom fornøjelse.

Tirsdag oplyste arrangørerne til TV 2 Sport, at der blot var solgt 6.500 billetter til dagens opgør. Det betød, at de nu havde besluttet sig for at lave et slagtilbud, hvor man kunne købe en billet og tage en ven med.

Bedre bliver det ikke af, at flere danske fans på forhånd har købt billetter til mellemrunden, hvor de selvfølgelig har regnet med at se Mikkel Hansen og co i aktion. Sådan endte det ikke, og derfor er flere blevet hjemme.

Mathilde Vonsild var blandt de danskere, der tirsdag var i Malmö Arena, selvom det er uden Danmark på banen.
Mathilde Vonsild var blandt de danskere, der tirsdag var i Malmö Arena, selvom det er uden Danmark på banen. Foto: Privatfoto
Vis mere

Én af dem, der har valgt at tage afsted alligevel, er 20-årige Mathilde Vonsild. Sammen med sin veninde sidder hun tirsdag og overværer dagens kampe i mellemrunden.

»Selvfølgelig er det en flad fornemmelse, at Danmark ikke er med mere, men her er stadig virkelig god stemning og mange fans. Vi tror på, at der kommer endnu flere i hallen, nu hvor Norge og Sverige begge skal spillere senere,« fortæller hun til B.T.

Mathilde Vonsild beskriver både hende og veninden som 'håndboldtosser', og det er også derfor, at de er taget afsted, selvom de ikke får lov til at se de danske drenge tonse rundt på banen.

Mathilde var også på plads til VM på hjemmebane sidste år, og når hun tænker tilbage på det, er det noget lidt andet at kunne kigge over på en tom tribune til en mellemrundekamp ved en slutrunde.

Sådan så Mathilde Vonsilds udsigt ud under Norges opgør mod Island.
Sådan så Mathilde Vonsilds udsigt ud under Norges opgør mod Island.
Vis mere

»Der er jo intet, der kan slå VM på hjemmebane sidste år, og det er helt klart en anderledes oplevelse i år. Både i forhold til Danmarks fravær og de tomme pladser i hallen,« siger hun og fortsætter:

»Stemningen ville have været endnu bedre, hvis Danmark var med, men vores første dag i Malmö har været helt udmærket. Når der er håndbold på programmet, er alting godt.«

Mens Danmark allerede måtte sige farvel efter gruppespillet, har Sverige nu også udspillet deres rolle ved EM, og nabolandet kan således ikke nå en plads i semifinalen. Det kan også have haft en indflydelse på det lave antal solgte billetter.

30-årige Mandie Søndergaard er også på plads i Malmö, og hun er positivt overrasket over, at der er så god stemning i hallen på trods af mange tomme sæder.

»Jeg håber, at hallen bliver mere fyldt til Sveriges kamp, fordi det fortjener de på hjemmebane. Men faktisk bemærker man ikke, at der mangler tilskuere i den her kamp mellem Norge og Island, så står ros til de norske og islandske fans.«

Ligesom Mathilde Vonsild var hun heller ikke i tvivl om, at hun skulle til Malmö, selvom Danmark røg ud allerede i gruppespillet.

»Vi er taget hertil, fordi vi alligevel havde planlagt en tur på tre dage, og fordi man - med Danmark eller ej - kommer til at se teknisk flot håndbold. Sporten i sig selv interesserer jeg mig jo også for. Og så er det fedt, at vores skandinaviske venner er gået videre, så man kan give dem den fortjente opbakning,« siger fortæller Søndergaard, der er afsted sammen med sin mor.

EM-arrangørerne har allerede oplyst, at det står sløjt til med billetsalget. Lige nu er der stadig 7.500 ledige billetter til finaleweekenden.