Magnus Landin går desværre glip af denne uges landskampe.

Det skyldes, at landsholdsstjernen er blevet ramt af en blødning i leveren. Det oplyser DHF i en pressemeddelelse.

»Jeg er selvfølgelig lidt rystet over at have fået denne her type skade. Men jeg er glad for, det blev opdaget, så det ikke gik værre trods alt. Nu tager jeg den i første omgang med ro og følger lægernes anbefalinger, og så glæder jeg mig til at vende stærkt tilbage til håndboldbanen,« siger Magnus Landin.

Det var under søndagens bundesligakamp for THW Kiel, at landsholdsspilleren fik en albue i maven. Der var tale om et hændeligt uheld, men tirsdag begyndte smerterne for alvor at tage til.

Magnus Landin blev undersøgt, og en CT-scanning viste, hvad der var galt. Nu er planen, at han skal være indlagt de næste par dage til observation. Efterfølgende vil man så klarlægge det videre forløb.

Indtil videre står det klart, at Magnus Landin ikke er med, når landsholdet onsdag spiller landskamp mod Spanien, og han er også ude søndag, når de svenske EM-vindere krydser klinger med det danske landshold.

I landsholdslejren er landstræner Nikolaj Jacobsen i første omgang glad for, det ikke er gået værre for Magnus Landin.

»Først og fremmest er vi glade for, det blev opdaget, for det er ikke en skade, man ser særlig ofte. Så jeg er meget glad for, at jeg har en dygtig sundhedsstab omkring holdet. Stor ros til dem for at tage hurtig og sikker hånd om situationen, så skaden ikke udviklede sig,« siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Han ærgrer sig dog over, at han nu ikke har ham til rådighed de næste par kampe.

»Hvis jeg skal kigge håndboldmæssigt på det, er det rigtig ærgerligt, at Magnus ikke kan være med i de kampe her, fordi han har en meget central og vigtig rolle for balancen på holdet. Men vi skal nok klare de to kampe. Det allervigtigste er, at Magnus bliver 100 procent rask igen,« lyder det fra landstræneren.