Det slovenske håndboldlandshold mener, det ikke er tilfældigt, at 12 VM-spillere dagen inden opgøret mod Egypten blev ramt af madforgiftning.

Og nu advarer nationen så deres danske håndboldkollegaer, der onsdag aften skal i kamp mod netop værtsnationen i VM-kvartfinalen, og som indtil nu har delt hotel med blandt andre slovenerne.

»Jeg vil foreslå, at Danmark sørger for at gøre ordentlig rent på hotellet i de kommende dage før deres kamp,« lyder advarslen fra Uros Mohoric, der er direktør for det slovenske herrelandshold, til B.T.

Han og resten af det slovenske landshold er lige nu på vej hjem fra slutrunden i Kairo, der sluttede med et skuffende uafgjort resultat mod egypterne.

Men den præstation skyldes i høj grad den pludselige madforgiftning, siger Uros Mohoric, der kalder timingen for 'meget underlig'.

»Vi undrer os over én ting og spørger os selv om én ting. Hvordan kan det være, at vores ophold i Egypten i adskillige dage har været uden nogen form for helbredsproblemer, men pludselig – dagen inden opgøret mod værtsnationen – bliver vi ramt på den måde? Det er vi uforstående over for og utilfredse med,« forklarer direktøren.

Insinuerer I, at egypterne skulle have forgiftet jer med vilje?

»Det ville være unfair at beskylde nogen for, at de skulle have forgiftet os, men uanset hvad så synes vi, det er meget underligt, at så mange af os bliver ramt dagen før en så afgørende kamp mod Egypten. Men vi kan ikke bevise noget, og derfor kan vi heller ikke beskylde nogen for bevidst at skulle have gjort noget.«

Danmark og flere andre nationer har også haft problemer med maveonde de seneste dage. Kunne det ikke bare være en tilfældighed, at I bliver ramt dagen inden?

»Hvis det var sket for et mindre antal af spillere, så kunne der helt sikkert være andre omstændigheder til at forklare det her, men når det sker for 12 af vores spillere, så er det underligt.«

Det slovenske håndboldforbund valgte mandag at udsende en pressemeddelelse, hvor de tydeligt delte deres frustration og utilfredshed over at blive så hårdt ramt af madforgiftning.

»Drengene skreg i smerte, kastede op og skyndte sig på toilettet, som var det deres liv, der var på spil. I løbet af natten blev Staš Skube og Dragan Gajic isoleret, og lige før kampen besvimede vores største og stærkeste mand Blaz Blagotinsek af smerte ned i sit (undskyld) eget bræk og blev transporteret tilbage til hotellet.«

De kalder samtidig VM-slutrunden for 'uværdig' og 'ringe organiseret'.

Den danske VM-lejr lider fortsat af maveonde hos flere spillere, og det er derfor lige nu uvist, om alle spillere er klar til mandagens opgør mod Kroatien.

Landstræner Nikolaj Jacobsen kan dog uanset hvad trøste sig med, at Danmark allerede nu er klar til kvartfinalen, hvor Egypten altså venter.