Mia Rej blev ramt af en tilsyneladende alvorlig knæskade, da Danmark storsejrede over Tunesien ved VM.

Håndboldkvinderne fik den forventede storsejr i åbningskampen, men nogen god start kan man alligevel ikke sige, at Jesper Jensens mandskab fik på VM i Spanien.

Playmaker Mia Rej måtte bæres ud med en tilsyneladende alvorlig knæskade kort inde i anden halvleg. Og landstræneren kommer givetvis til at indkalde en erstatning til sin VM-trup, der lige nu ikke rummer nogen reserver.

Danmark vandt med 34-16 over Tunesien, men den klare sejr og det periodevis gode spil blev overskygget af Rejs uheld.

Odense-spilleren forvred knæet i et hændeligt sammenstød med Mette Tranborg, og hendes smerteskrig gik gennem marv og ben på publikum i hallen i Catalonien.

Mange havde ellers spået den snart 32-årige spilstyrer en hovedrolle ved VM, efter at hun under Jesper Jensens ledelse har fået - og taget - masser af ansvar på landsholdet.

Hun har tidligere i karrieren haft to korsbåndsskader. Hvad der er galt denne gang, må de kommende dages undersøgelser vise.

Uheldet rystede tydeligvis holdkammeraterne, der ikke fik den samme intensitet og koncentration i spillet som i kampens første tredjedel.

Det var alligevel rigeligt til at slå nordafrikanerne komfortabelt, og så længe tankerne var de rigtige steder, viste holdet da også de velkendte og håbede kvaliteter.

Ikke mindst i det brølstærke forsvar, der efter planen skal være Danmarks store VM-trumfkort.

Tuneserne var fysisk en del svagere end deres danske modstandere, og de havde alverdens problemer med at finde igennem betonblokken med Line Haugsted som den store frontfigur.

Det gav gode betingelser for Sandra Toft og fra anden halvlegs start Althea Reinhardt i målet. Og det gav det danske hold et utal af hurtige modangreb og mange af de så eftertragtede lette scoringer.

Angrebene blev afsluttet lynhurtigt og før pausen ofte med indspil til Kathrine Heindahl på stregen eller udspil til Lærke Nolsøe på venstre fløj.

Efter 20 minutter stod det 14-5, og måske var det landstrænerens orgie af udskiftninger, der slog rytmen lidt i stykker i første halvlegs slutning.

I hvert fald vandt Tunesien de sidste ti minutter, så de hold kunne gå til hvil med dansk føring på 16-8.

Det var, som om Mia Rejs uheld satte en bremse på begge hold. Der var nærmest stille på banen i det meste af anden halvleg, men man noterede dog også her positive tendenser.

Kristina Jørgensen kommer nu til at få masser af spilletid som playmaker, og hun fik, som kampen skred frem, revancheret den lidt rodede indsats, hun leverede før pausen.

Der var råd til at sætte begge førstevalg på fløjene, Trine Østergaard og Lærke Nolsøe, på bænken i hele anden halvleg. Det betød blandt andet VM-debut og et par scoringer til talentet Emma Friis.

Alle 14 danske markspillere kom på måltavlen, og på næsten alle parametre var det en vellykket åbningskamp. Hvis det ikke havde været for Mia Rejs ulykkelige skæbne.