Den tidligere professionelle håndboldspiller Lars Rasmussen langer ud efter EHF, der har besluttet, at det udelukkende skal være kvinder, der skal dømme dette års EM i håndbold for kvinder.

Det har resulteret i nogle skandaløse dommerpræstationer, og det sætter Lars Rasmussen nu ord på i et interview med Hbold.dk

»Hold nu op med det der ligestillingspis. Det er pis og papir. Det er de bedste nationer, der spiller, og så skal de bedste dommere også dømme. Færdig. Slut. Om det så var to nisser, en julemand eller to kænguruer, der var hentet ind fra Australien. Jeg er ligeglad, bare det er de bedste,« siger Lars Rasmussen og fortsætter:

»Det skal ikke handle om køn, men hvem der er de bedste. Det andet er altødelæggende for spillere, trænere og hele slutrunden. Det ødelægger mere, end det gavner. Det er ikke nogen strikkeklub det her. Vi spiller ikke for sjov. Det er på allerhøjeste niveau i verden og Europa.«

Håndbold, Landskamp Danmark-Egypten. Lars Rasmussen slipper igennem og scorer.
Håndbold, Landskamp Danmark-Egypten. Lars Rasmussen slipper igennem og scorer. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Lars Rasmussen har især lagt mærke til to kampe, hvor dommerpræstationerne var helt skandaløse.

Det var henholdsvis kampen mellem Rusland og Frankrig og Danmark og Sverige. Lars Rasmussen understreger dog, at nye dommere selvfølgelig skal have lov til at dømme kampe, så de kan få noget erfaring. Det skal bare ikke være i en EM-slutrunde, slår han fast.

Heldgivis for Danmark har de klaret sig godt igennem dette års EM og tirsdag spillede de danske håndboldkvinder sig direkte i semifinalen med en sejr på 30-23 over Rusland.

Danmark møder Norge på fredag, hvor de altså spiller om en plads i finalen.