Lyt til artiklen

Håndboldlegenden Lars Jørgensen fortsætter sit parløb med Jesper Jensen på det danske kvindelandshold.

Efter længere tids spekulation satte han sin underskrift på en treårig forlængelse - ligesom chefen Jesper Jensen.

Men havde Jesper Jensen gået en anden vej, var Jørgensen fulgt med, og som det ser ud lige nu, ser han sig ikke i rollen længere end 2026.

»Det havde nok været mit kald til at stoppe. Jeg befinder mig enormt godt i den rolle, jeg har nu. Havde Jesper ikke fortsat, havde det givet god mening, at den nye landstræner skulle have mulighed for at finde sin egen,« siger Jørgensen til B.T.

»Jeg er meget bevidst om, at det her job er ikke noget, man har til evig tid. Det skal man værne om. Landsholdet er noget specielt, og man skal være med så længe, man kan bidrage med noget - det føler jeg stadig, jeg kan,« tilføjer han.

For efter 2026 er det ikke sikkert, Jørgensen er i jobbet.

»Tre år er lang tid. Når man kigger på det nu, ville det logisk set være en afslutning på noget. Så har jeg også været der siden 2017. Man skal også vide, hvornår man skal stoppe. Jeg kan stå på mål for de tre år. Og hvem ved, måske vil jeg have tre år til, men som det ser ud lige nu, kunne det godt lige en afslutning for mig. For mit vedkommende kunne det sagtens være passende,« siger han.

Mens fremtiden var usikker, var der eller flere, der bankede på Jørgensens dør - men forgæves.

»Jeg lagde mig hurtig fast på, at jeg ikke var færdig med det her. Der var forespørgsler, men det blev ikke meget mere konkret end det. Kvindelandsholdet var min førsteprioritet, det er meget givende for mig,« siger han.

Og det var især samarbejdet med Jesper Jensen og team manager Christina Roslyng, der trak Jørgensen i den retning.

»Jeg elsker at arbejde sammen med dem, og jeg synes, vi har fået skabt nogle gode rammer. Jeg kan godt mærke, jeg er meget begejstret for den her jobbeskrivelse. Og jeg er privilegeret over, at det er Jesper, som elsker håndbold og som er så dygtig håndboldfaglig. Der kan jeg godt mærke, at han er oppe i et helt andet tempo og forståelse, end jeg har, fordi jeg ikke har berøring på samme måde.«

Danmark spiller i øjeblikket Golden League i Holland.