Den danske legende er rystet.

Håndboldikonet Lars Christiansen er færdig i storklubben Flensburg-Handewitt, efter han optrådte 14 sæsoner som aktiv og siden blev chef for den sportslige udvikling.

Den 51-årige dansker havde selv talt for en anden struktur i klubben og selv meldt sig som sportschef, men i stedet røg han ud til fordel for Ljubomir Vranjes, der tidligere har været cheftræner i klubben lige syd for den danske grænse.

Christiansen havde allerede fredag hørt, at han var færdig, men først mandag fik han officiel besked efter en weekend på pinebænken.

Lars Christiansen og Christina Roslyng på den røde løber sammen.
Lars Christiansen og Christina Roslyng på den røde løber sammen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er klart, at når mit stop kommer ud, efter at jeg har siddet i et lukket lokale med bestyrelsen, og jeg så hører det andre steder fra, så kan jeg jo godt regne ud, hvor det kommer fra. Det overrasker mig, det skuffer mig, og det blev jeg selvfølgelig ramt af. Det er noget af det mest pinlige, jeg har været med til. Det er mangel på respekt, og det er jeg rystet over,« siger Lars Christiansen til Flensborg Avis.

Han mener desuden, at der er sket et moralsk skred i klubben, hvor man ikke har behandlet tidligere trænere godt nok og givet klar besked, når man havde muligheden. 

»Jeg kan ikke være i sådan noget, hvor man ikke er ærlig over for folk. Jeg har været i klubben i en tredjedel af mit liv, og jeg elsker den. Men jeg vil ikke gå på kompromis med mig selv og mine værdier,« sagde han til TV 2.

Desuden mener han, at klubbens bestyrelse blander sig for meget i dagligdagen.