Så tæt på. 

Danmark kunne ikke tage EM-guldet med hjem fra Tyskland efter en dramatisk finale mod Frankrig, der tog sejren på 33-31 efter omkamp. 

Efter tre VM-guldmedaljer på stribe var det også en huskekage for de danske spillere. 

Den besked overbragte landstræner Nikolaj Jacobsen til spillerne i omklædningsrummet. 

Landstræner Nikolaj Jacobsen og Michael Damgaard efter finalen mellem Danmark - Frankrig i Lanxess Arena i Køln, søndag den 28 januar 2024
Landstræner Nikolaj Jacobsen og Michael Damgaard efter finalen mellem Danmark - Frankrig i Lanxess Arena i Køln, søndag den 28 januar 2024 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg har sagt til dem, at det ikke kun er fest og farver at få lov til at spille finaler. Man vinder desværre ikke alle finaler, man kommer i. Lige så vel som der er fantastiske oplevelser og fantastiske glæder, kommer man også ud for nogle kæmpe skuffelser som i dag.« 

»Det skal vi også kunne håndtere, men lige nu er det klart, at nederlaget gør ondt. Det kommer det til at gøre længe,« siger han og peger på dér, det gik galt: 

»Det er svært at finde de rigtige ord efter omkamp i en EM-finale. For vi er egentlig i nogle gode situationer, hvor vi ikke er dygtige nok og ikke udnytter, at vi har momentum. Vi er ikke skarpe nok og får ikke spillet de to sidste angreb af den ordinære kamp godt nok,« lyder det fra landstræneren. 

Han sender store roser i retningen af franskmændene og især stregspilleren Ludovic Fabregas, der gjorde ondt på danskerne. 

Du får næsten brugt alle dine spillere i jagten på en konstellation, der virker. Er du tilfreds med den bredde, der er blevet talt så meget om?

»Jeg skal ikke stå her efter en finale... Det kender I mig også godt nok til. Vi taber som et hold, vi vinder som et hold. Det gør vi også i dag. De drenge her vil det af hele deres hjerte. Alle gjorde deres bedste i dag. Nogen rammer et højt niveau, andre gør måske ikke. Sådan er det jo også,« lyder det ærligt fra Jacobsen. 

Det var Danmarks første EM-finale i ti år.