Han har ikke spillet en eneste håndboldkamp den seneste måned. Men nu lysner det for Mikkel Hansen, der er ukampdygtig på grund af en hjernerystelse.

»Jeg anser Mikkels chance for at blive klar til EM (i januar, red.) som rigtig god,« sagde landstræner Nikolaj Jacobsen til B.T. i forbindelse med mandag eftermiddags pressemøde i Aarhus forud for weekendens Golden League-turnering på dansk grund.

Nikolaj Jacobsen fortalte, at han er i dialog med lederne i Paris Saint-Germain, hvor Mikkel Hansen er på kontrakt.

»De har orienteret mig om, at Mikkel formentlig er klar til at spille kamp igen i løbet af et par uger. Så det er den snak, jeg baserer min optimisme på,« sagde Nikolaj Jacobsen.

Herrehåndboldlandsholdets træner Nikolaj Jacobsen i aktion på sidelinien i en kamp tidligere i år mod Førøerne.
Herrehåndboldlandsholdets træner Nikolaj Jacobsen i aktion på sidelinien i en kamp tidligere i år mod Førøerne.
Vis mere

Imidlertid er Mikkel Hansen ikke den eneste landsholdsspiller, der i øjeblikket er skadesramt:

Således er Simon Hald tvivlsom deltager ved Golden League på grund af en knæskade, mens Henrik Toft Hansen – ligesom Mikkel Hansen – helt sikkert er ude med den hjernerystelse, der et stykke tid har plaget ham.

»Selvfølgelig er jeg ked af, at vi må undvære en række dygtige spillere. Når det er sagt, glæder jeg mig til de næste dages træningslejr, hvor vi forud for sæsonens store opgaver (EM i Sverige og OL i Japan, red.) skal nå at få nogle detaljer i spillet på plads,« sagde Nikolaj Jacobsen.

Danmark spiller sin første kamp ved Golden League torsdag aften i Aarhus mod Frankrig, hvorefter turneringsdeltagelsen afsluttes lørdag i Aalborg mod enten Spanien eller Norge.