Stine Bodholt skiftede i sommer de trygge rammer i den danske andedam ud med et fransk eventyr i Nantes. Men det var en svær beslutning.

For den 30-årige stregspiller tænkte længe over, om hun ville ende med at sidde alene i det franske, når hverdagen bød på andet end håndbold.

»Jeg frygtede helt vildt, at der kunne være nogle ensomme aftener,« fortæller Stine Bodholt til B.T. I videoen i toppen af artiklen kan du høre den danske toptræner Christian Dalmose komme med sin vurdering af Stine Bodholt.

Sammen med resten af landsholdet rejste hun til Japan 21. november for at spille VM - blandt andet sammen med holdkammeraten fra Nantes, Lotte Grigel.

Stine Bodholt skiftede i sommer fra Viborg HK til Nantes.
Stine Bodholt skiftede i sommer fra Viborg HK til Nantes. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Lotte har prøvet det før (at skifte til udlandet, red.), og hun hjælper med det hele. Bare det at have én som hende med dernede er rart,« lyder det fra Stine Bodholt.

Men frygten for ensomhed blev i stedet erstattet med en foreløbig god oplevelse for den tidligere Viborg HK-spiller:

»Det har været en kanon oplevelse og virkelig fedt. Folk er åbne og sociale. Jeg føler mig slet ikke alene, og det gør det hele meget nemmere. Når man udvikler sig uden for banen, så udvikler man sig også mere inde på banen.«

Og netop dét, at Stine Bodholt er faldet så godt til i Frankrig, kommer da også bag på hovedpersonen selv:

Stine Bodholt (nummer to fra venstre) og Lotte Grigel (yderst til højre).
Stine Bodholt (nummer to fra venstre) og Lotte Grigel (yderst til højre). Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg er overrasket over, hvor godt det er gået med hensyn til at være alene, og jeg har endnu ikke haft en aften, hvor jeg har siddet og været ked af det eller grædt, fordi jeg savner familien.«

Det er dog ikke alt, der kører som smurt for den danske landsholdsstreg.

»Sproget er en udfordring, og jeg forstår ikke ret meget af det. Det kan måske også være en fordel en gang imellem, da der tit er meget brok,« griner hun og tilføjer:

»De (franske holdkammerater, red.) er rigtig dårlige til engelsk, og jeg har svært ved at kommunikere med nogle af dem, så det giver nogle udfordringer - også på banen.«

Stine Bodholt skiftede i sommer fra Viborg HK til Nantes.
Stine Bodholt skiftede i sommer fra Viborg HK til Nantes. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har tidligere fortalt, at Danmark kommer til VM-slutrunden for at spille sig langt i turneringen, hvor håbet er en guldmedalje.

Og netop den tilgang til turneringen bakker Stine Bodholt op om:

»Jeg synes, vi er gode. Vi har ingen skader, og vores trup er frisk og fit. Der er mange spillere, der kan byde ind, og en bredere trup bliver vores kvalitet.«

Ved VM-slutrunden er Danmark i gruppe med Australien, Sydkorea, Tyskland, Brasilien og Frankrig.