Rikke Iversen var skuffet. Og sur. 

I en sådan grad, at hun i momentet slet ikke kunne se noget i det positive, danskerne kunne tage med fra fredagens kamp.

»Nej. Fuck det. Jeg er fuldstændig ligeglad. Hvis vi ikke gør det rigtigt gennem hele kampen, er det lige meget, om man vinder eller taber,« sagde Rikke Iversen.

Som mange af de andre var hun tom efter semifinalenederlaget til Norge ved VM, hvor Henny Reistad i sidste sekund af den første forlængede spilletid slukkede de danske gulddrømme.

»Det er frygteligt hårdt at være få sekunder fra at have vendt det til vores fordel til at skulle spille bronzekamp. Det er barskt. Det er virkelig, virkelig hårdt,« sagde Rikke Iversen efter nederlaget på 28-29. 

Danmark førte med fem ved pausen, men Norge gjorde det, de er så kendt for. 

Kæmpede sig tilbage, danskerne begyndte at brænde flere skud, og pludselig stod det helt lige efter 60 minutter. 

Langt hen ad vejen stod det også helt lige i den første forlængede spilletid, indtil nordmændene altså afgjorde det til allersidst. Og skulle hun alligevel finde et par positive gloser, handlede det om danskernes udvikling.

Rikke Iversen var knust efter nederlaget til Norge.
Rikke Iversen var knust efter nederlaget til Norge. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er sindssygt, hvad vi har flyttet os i forhold til finalen sidste år. Der er også meget langt igen. Lige nu skal man lige ned og ramme bunden, og så skal man rejse sig,« sagde Rikke Iversen ærligt.

Skulle hun svare i momentet, var hun heller ikke i tvivl om, hvor hun ville rangere fredagens kamp.

»Jeg hader at tabe. Og jeg hader at tabe afgørende kampe. Det rangeres nok lige nu, fordi det lige er sket, som det værste nederlag. Når jeg har fået det på afstand, vil jeg sikkert ligge og tænke: 'Hvor er det fucking flot, vi ikke bare smider det hele, da vi bliver indhentet og bare kæmper videre'. Men lige nu har jeg det helt ad helvedes til.«

Søndag venter en bronzekamp. Og selvom danskerne var helt nede i kulkælderen efter semifinalen, slog Rikke Iversen fast, at der allerede kommer helt andre boller på suppen i løbet af lørdagen.

»Jeg har prøvet at vinde bronze og tabe det. Og det er eddermame nederen at tabe bronze, kan jeg godt sige dig. Der kommer man hjem fra et mesterskab med en helt anden følelse, end hvis vi tager den bronze på søndag. Det er med at grave dybt. Hvordan var det at vinde VM-bronze i Barcelona? Det var knaldhamrende fedt. Hvor nederen var det at tabe EM-bronze herhjemme i 2020? Det var frygteligt. Så det er lige med at skrabe sig sammen. Jeg skal være hidsig og få alle følelser ud, og så skal jeg nedlægge alt på søndag, så vi kan få den bronze,« understregede hun.