Til dagligt spiller hun i Odense Håndbold, og hun er på kort tid blevet en stærk spiller på Jesper Jensens landshold.

Og snart kommer Rikke Iversen også til at tone frem på skærmen. Mere specifikt i et DR-program, afslører hun i et opslag på Instagram.

Årsagen er, at hun skal være med til at sætte fokus på noget, hun selv lever med til hverdag, og som hun kæmpede hårdt med som barn og teenager.

For Rikke Iversen er ordblind, og det er noget, hun har mærket til gennem blandt andet sin skolegang.

'Jeg har valgt at være med, fordi jeg selv er ordblind, og for mig har det haft en kæmpe betydning for min skolegang og min hverdag,' skriver Rikke Iversen og tilføjer, at hun først fik diagnosen, da hun gik på gymnasiet.

'Derfor har det aldrig været en ‘dans på roser’ at gå i skole. Jeg har i det meste af mit liv ikke kunne stave og ofte kun fået kommentarer som, ‘at jeg bare var dårlig til det’. Jeg kan ikke tælle de gange, jeg har grædt og været ulykkelig over stavefejl og dårlige karakterer,' fortæller den 28-årige landsholdsspiller, der fik hjælp.

'Da det endelig blev opdaget, og jeg fik den hjælp jeg skulle, vendte det for mig. Det blev min redning! Nu var der en forklaring på mine tårer,' skriver hun og fortæller, at der også er andre kendte med i programmet.

Hun nævner blandt andre Ghita Nørby, Uffe Holm og skuespilleren Simon Stenspil som nogle af dem, der også kommer til at tone frem på DR-skærmen, og Rikke Iversen skriver, hun håber, programmet kan være med til at skabe en forståelse for udfordringerne.

Rikke Iversen til EM i Herning.
Rikke Iversen til EM i Herning. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Rikke Iversen har været en del af det danske landshold siden 2015, og hun har spillet 24 kampe og scoret 21 mål i den røde og hvide trøje.

Særligt ved EM i Herning i december markerede hun sig for alvor og var en del af det hold, der spillede sig i semifinalen. Danmark endte på en fjerdeplads.

Hun er desuden lillesøster til landsholdsspilleren Sarah Iversen, der dog ikke var med ved slutrunden, da hun på det tidspunkt var højgravid.