En næsten fyldt dansk hjemmebane. En historisk aften for håndboldkvinderne.

Det var scenerne, der udspillede sig tirsdag aften, da landsholdet for første gang nogensinde spillede i Royal Arena.

»Jeg må bare sige, at da vi kommer ind i hallen, lyset er slukket, og alle mobiltelefonerne er tændt, der tror jeg, at jeg fik en lille tåre i øjnene.«

Sådan lød det fra en glad Louise Burgaard efter den oplevelse, det danske kvindelandshold har drømt om længe.

En kamp i Danmark foran mere end 8.000 tilskuere på lægterne.

De var med til at råbe spillerne op, da de gik på banen, råbe navnene ved scoringer, og det i sig selv var også en stor del af oplevelsen.

»Det føles megagodt. Det kan faktisk ikke beskrives,« lød det fra Burgaard, der sammen med resten af landsholdet vandt med 28-26 over Sverige.

Flere af spillerne havde venner og familie med på lægterne, og Kathrine Heindahl fortæller, at hun også håber, det var en stor oplevelse for dem at se kampen i en så stor en arena og med den kulisse, der var.

Landsholdet vandt med 28-26 over Sverige.
Landsholdet vandt med 28-26 over Sverige. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

En kulisse, hun kun havde store rosende ord til.

»Det var fedt. Da lyset slukker, og alle står med telefonerne, og vi ventede nede i hjørnet på at løbe ind, der skulle man lige trække vejret en ekstra gang. Det var kæmpestort. Det gik lige i hjertet. Det var vildt fantastisk, så mange der kom en tirsdag så sent efter påske, det er virkelig cadeau til alle, der er dukket op. Det har givet os en oplevelse for livet,« smilede stregspilleren.

I landsholdslejren har de ikke lagt skjul på, at tirsdagens kamp var en, de glædede sig meget til, da de mødte ind. De blev snydt for den store hjemmebaneoplevelse ved EM i Herning i 2020 som følge af coronapandemien, der betød nul tilskuere på tribunerne under mesterskabet.

Derfor har det da også været svært ikke at gøre sig tanker om, hvordan det ville være at løbe på banen i en fyldt hjemmebanehal.

»Man har selvfølgelig tænkt nogle tanker, men for mig var det bare at tage det hele ind og nyde det i stedet for at have en masse forventninger. Det var bare at troppe op og se, hvordan det ramte mig, det var bare at nyde det i fulde drag. Det er virkelig kæmpe cadeau til holdet, at vi er nået hertil og fedt, at damehåndbold igen er på folks læber og interessant for så mange mennesker,« sagde Kathrine Heindahl.

Begge spillere er enige om, at aftenens kamp var en god generalprøve på det VM, der venter i Herning til december.

Og så håber de da også, at der kommer flere kampe i Royal Arena.

»Ja, det håber jeg meget. Og jeg håber, at vi på en eller anden måde har bevist over for Håndbolddanmark, at vi næsten kan fylde Royal Arena, og at vi har gjort os fortjent til det. At folk støtter os op, det er bare mega godt. Vi vil gerne have revanche fra Herning 2020 uden tilskuere. Det kunne være rigtig fedt,« lød det fra Louise Burgaard.