De danske fans skal på ekstraarbejde onsdag aften i Malmö Arena.

For selvom de fleste nok først og fremmest glæder sig til Danmarks sidste gruppespilskamp mod Rusland, så kan det hele være lige meget, hvis ikke Island inden da slår Ungarn. Derfor er der brug for en kogende arena med danske fans, der står bag Island.

Og det regner den tidligere landsholdsfløj og EM-vinder fra 2008 Lars Rasmussen med at se.

»Jeg går da stærkt ud fra, at samtlige mennesker, der befinder sig i Malmö Arena, godt er klar over, at Island faktisk kan hjælpe os, så vi har en chance for at gå videre til EM. Så jeg vil da blive dybt chokeret, hvis det viste sig, at der gik danskere rundt med klaphatte og øl i hånden og ikke fattede det, men skal vi ikke satse på, at de godt ved det og er klar?« spørger han retorisk med et smil til B.T.

Lars Rasmussen stoppede sin professionelle karriere i 2010 og har sidenhen været træner i forskellige klubber. Senest var han assistent og til sidst midlertidig cheftræner i KIF Kolding, inden han i sommer forlod klubben.
Lars Rasmussen stoppede sin professionelle karriere i 2010 og har sidenhen været træner i forskellige klubber. Senest var han assistent og til sidst midlertidig cheftræner i KIF Kolding, inden han i sommer forlod klubben.
Vis mere

Tirsdag var han efter de danske tilskuere, der ifølge ham slet ikke leverede den hjemmebane, det ellers var meningen, at Malmö Arena skulle føles som.

Han kaldte det for både 'irriterende' og 'typisk dansk', at der ikke var en elektrisk stemning, når det danske landshold havde brug for det. Det kan du læse mere om her.

Nu er det så sidste chance for de danske fans, når de som den ottende mand skal forsøge at bære Mikkel Hansen og resten af stjernerne frem mod sejr.

Men det kræver også, at der bliver klappet og heppet for fuld styrke, når Island går på banen mod Ungarn.

Danske og islandske fans er på samme side, når Island og Ungarn mødes i Malmö onsdag.
Danske og islandske fans er på samme side, når Island og Ungarn mødes i Malmö onsdag. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det vil nemlig bære Island det sidste stykke, mener Lars Rasmussen.

»Det er jo en hjemmebane for Island, og det er også med til at motivere dem mere. Jeg tror, at det kan give det sidste motivation til islændingene, at de får den opbakning med sig. Det er der ingen tvivl om. Det er kun en gave,« siger han og fortsætter:

»Omvendt kan man sige, at Ungarn spillede uafgjort mod Danmark og burde have vundet, og det var en udebanekamp. Så når alt kommer til alt, så tror jeg, at Ungarn er ligeglade med det.«

Det er Island til gengæld ikke. De håber nemlig, at de mange tilskuere med rød-hvid maling i ansigtet og dannebrogsflaget i hånden vil - i hvert fald for en stund - støtte dem til sejr.

Det fortalte blandt andre Sigvaldi Gudjonsson til Ritzau tirsdag.

»Vi vil selvfølgelig gerne have så mange fra publikum på vores side som muligt. Det er også en god situation for os. Vi vil gerne have, at der er god stemning i hallen, så vi kan ride med på den bølge. Den skal vi helt sikkert bruge, så jo mere larm, jo bedre,« sagde den islandske fløjspiller.

Islands opgør mod Ungarn spilles klokken 18.15 i Malmö Arena, inden Danmark møder Rusland klokken 20.15.

Husk, at du kan følge begge opgør LIVE her på bt.dk. Vi varmer op allerede fra klokken 16.00.