Mette Gravholt, i rødt, er fortid på det danske kvindelandshold i håndbold. Her ses hun i en kamp mellem Danmark og Polen.
Mette Gravholt, i rødt, er fortid på det danske kvindelandshold i håndbold. Her ses hun i en kamp mellem Danmark og Polen. Foto: ATTILA KISBENEDEK

Vil landstræner Klavs Bruun Jørgensens fyring af stregspilleren Mette Gravholt blive debatteret i åbent plenum, når kvindelandsholdet i marts før EM-kvalifikationskampen mod Rusland samles for første gang siden december måneds VM?

Spørger man landsholdsveteranen Ann Grete Nørgaard er svaret ’nej’.

»Jeg kan ikke forestille mig, at den diskussion kommer til at fylde noget som helst. Gravholt har været i dialog med Klavs Bruun, og så er der sagt det, der skal siges i den sag. Ellers har jeg ingen kommentarer til, hvad jeg har gjort af tanker om konflikten. På landsholdet er vi vant til, at der løbende bliver skiftet ud,« siger Ann Grete Nørgaard.

Måske får hun ret.

Klavs Bruun Jørgensen har dog ikke tænkt sig at tie »Mette Gravholt-sagen« ihjel.

»Det vil være naturligt med det postyr, der har været, at adressere den. Hvad jeg lige akkurat har tænk mig at sige, lader jeg blive mellem spillerne og mig. Men jeg synes ikke, at sagen er så dramatisk som det er endt,« siger Klavs Bruun Jørgensen, der ikke længere ønsker at gøre brug af Mette Gravholts kvalifikationer, fordi hun ifølge DHF er eksponent for en forkert landsholdskultur.

Han udtog tirsdag en trup på 23 spillere til EM-kampen mod Rusland.

Af denne fremgår det, at Stine Bodholt er eneste tilbageværende stregspiller fra VM, mens Kathrine Heindahl, Louise Svalastog Spellerberg og Mia Biltoft er nye.

I forhold til VM er der afbud fra anfører Line Jørgensen, der genoptræner efter hun i december blev knæopereret.

Til gengæld er der blevet plads til målvogteren Sandra Toft og bagspilleren Louise Burgaard, selvom duoen efter VM har været plaget af henholdsvis hjernerystelse og mental træthed. Men mens Sandra Toft i weekenden spillede sin første kamp i halvanden måned, er der grund til at stille spørgsmålstegn ved Louise Burgaards deltagelse.

»Nu må vi se,« siger Helle Thomsen, der træner Louise Burgaard i FCM Håndbold og tilføjer:
»Louise kom træt hjem fra VM, og er stadig ikke oppe i fulde omdrejninger. Lige nu har jeg svært ved at sige, om der kommer til at gå tre eller 30 dage før hun er klar til at spille håndbold på topplan igen.«

Klavs Bruun Jørgensen har talt med Louise Burgaard.

»Hun deltager højst sandsynligt ikke i udekampen i Rusland, og jeg kommer under ingen omstændigheder til at lægge tryk på hende,« siger Klavs Bruun Jørgensen.

Ann Grete Nørgaard ser frem til kampene i marts.

»Billetten til EM er jo stort set i hus, da vi jo tidligere har besejret de to andre hold (Portugal og Tyrkiet, red.) i puljen. Så står det til mig, bruger vi de to mod Rusland som forberedelse til OL-kval-kampene mod Rumænien, Montenegro og Uruguay. Heldigvis har spiller vi OL-kampene i Danmark. Men det bliver hårdt. Chancen for at vi erobrer en billet til Rio-legene er vel umiddelbart vurderet fifty-fifty,« siger Ann Grete Nørgaard.

---

FAKTA

# KVINDELANDSHOLDETS KAMPPROGRAM I MARTS
9. marts: Rusland-Danmark (EM-kvalifikation) i Astrakhan, Rusland
12. marts: Danmark-Rusland (EM-kvalifikation) i Næstved
18. marts: Danmark-Rumænien (OL-kvalifikation) i Aarhus
19. marts: Danmark-Montenegro (OL-kvalifikation) i Aarhus
20. marts: Danmark-Uruguay (OL-kvalifikation) i Aarhus


# BRUTTOTRUPPEN PÅ 23 SPILLERE TIL KAMPENE MOD RUSLAND
Målvogtere: Sandra Toft, Rikke Poulsen, Cecilie Greve, Mathilde Juncker
Stregspillere: Kathrine Heindahl, Stine Bodholt, Louise Svalastog Spellerberg, Mia Biltoft
Fløjspillere: Anne Mette Pedersen, Maria Fisker, Simone Böhme, Ann Grete Nørgaard, Trine Østergaard, Fie Woller
Bagspillere: Rikke Skov, Anna Sophie Okkels, Anne Mette Hansen, Pernille Holst Holmsgaard, Kristina Kristiansen, Louise Burgaard, Stine Jørgensen, Mette Tranborg, Mia Rej

# På grund af visumbehandlingstiden ved indrejse til Rusland har landstrænerteamet Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind udtaget 23 spillere, blandt hvilke den endelige trup til udekampen mod Rusland skal vindes. Der vil senere blive sat navne på de 28 spillere, der udgør bruttotruppen til hjemmekampen mod Rusland og de tre kampe i OL-kvalifikationen.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.