PlayStation, spil, malerbøger, bordtennis, garn til hækling, Wii, plads til at skrive postkort, masser af god dansk musik, der ender i fællessang, 'Codenames'-spil i lange baner og madrasser, puder og tæpper.

Det lyder jo egentlig lidt som den fritidsklub, de fleste kender fra folkeskolen.

»Det er faktisk sjovt, du siger det. Vi sagde præcis det. At det her er som at gå i 'fritter' igen. Det er helt vildt,« siger Kathrine Heindahl med et stort grin.

Der er bare ikke tale om en fritidsordning. Der er i stedet tale om det fællesrum, håndboldlandsholdet har indrettet på Hotel Scandic.

Et rum, hvor de kommer til at tilbringe meget af deres tid de næste par uger, hvor de kun må forlade hallen for at tage til træning eller spille kampe. Al fysisk kontakt med omverdenen er forbudt, og dermed kommer de hinanden meget ved det næste stykke tid.

»Folk er i højt humør. Vi får det bedste ud af det, og på et eller andet tidspunkt rammer det, at man ikke kan komme ud og gå en tur og få noget frisk luft. Men lige nu tanker vi bare energi allesammen,« fortæller Mie Højlund efter de første par dage i EM-boblen.

Vil en fra holdet gå en tur, bliver alle spurgt, og så kan der blive arrangeret en bus, der kører spillerne ud et øde sted, hvor de så kan få lov til at strække benene. Og netop gåturen – eller manglen på frihed til samme – bliver den største udfordring for Mie Højlund.

»Det har jeg gjort rigtig meget de sidste par slutrunder, hvor jeg har benyttet mig af det og fået noget energi af at slippe nogle tanker. På et eller andet tidspunkt bliver det en udfordring for mig, at jeg ikke kan tage den beslutning selv,« forklarer hun.

Jesper Jensen og resten af landsholdet må kun forlade hotellet i forbindelse med træning og kampe.
Jesper Jensen og resten af landsholdet må kun forlade hotellet i forbindelse med træning og kampe. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Mie Højlund fortæller, at hun også er en person, der fra tidligere slutrunder ved, at hun godt kan finde på at trække sig lidt ind på værelset.

Der er ikke brug for at være sammen med nogen konstant, og der er heldigvis også forståelse i truppen. Alle skal have plads, hvis de får brug for det.

Samtidig kan det også give en anden positiv energi i træningen, at der netop 'kun' er den at se frem til, spår Mie Højlund, og både hun og Kathrine Heindahl tror, at boblen kan give noget positivt til holdet.

»Vi er tvunget til i endnu højere grad at blive mere bevidste om vores færden på hotellet, så vi ikke får lejrkuller,« siger Heindahl og nævner netop fællesrummet som eksempel.

Landsholdet må kun gå ud for at træne eller spille kamp.
Landsholdet må kun gå ud for at træne eller spille kamp. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Det er ikke, fordi spillerne generelt traver gader og stræder tynde under en slutrunde, hvis de har tre timers pause. Måske får de en kaffe på en cafe, hvilket ikke er en mulighed denne gang. I stedet er der taget flere valg, der kan styrke det sociale

»Det kan godt være, det er noget, man fremover skal tænke over. Det har givet meget til hyggen. Der er ikke mange, der p.t. har været på deres værelse og set serier, for alle har været sindssygt gode til at spille spil eller male i malebøger. Der synes jeg måske, vi har været mere spredt tidligere i form af, at man har set sin egen serie eller sovet på værelset. Der kommer også mere tid der, når turneringen starter, men vi har været sammen om mange ting på en anden måde, og det håber jeg, vi får det bedste ud af,« siger Kathrine Heindahl.

Samme holdning deler Mie Højlund. Hun mærker virkelig, hvordan holdet er 'rykket tæt sammen i bussen' generelt, og det er også noget, der kan få stor betydning. Både nu, men også fremover.

»Jeg tror også, at selv om boblen bliver hård at være i, når vi rammer dag 10 og derefter, så vil den gøre noget godt for os. Den tvinger os lidt til at tage nogle snakke og kigge hinanden i øjnene og måske udnytte tiden godt til at lære hinanden bedre at kende. Jeg tror på, den nok skal gøre noget godt for os,« siger Mie Højlund.

Selv om den røde boble er helt andre vilkår, end de er vant til, er der også en klar enighed på holdet om, at det er det, der skal til, for at EM kan gennemføres.

»Selvfølgelig er det voldsomt, man ikke kan tage sin jakke på og gå en tur. Det var der, jeg tænkte, det var helt ekstremt med boblesystemet. Men jeg synes, som corona har udvikle sig i Europa de sidste måneder, er der ikke nogen tvivl om, at hvis det her skal kunne lykkes, er det her eneste mulighed,« siger Kathrine Heindahl.

EM i håndbold bliver afviklet i Herning og Kolding fra 3. til 20. december.

Danmark spiller første kamp mod Slovenien fredag klokken 20.30, og den kan du følge LIVE her på bt.dk.