Foto: MACIEJ KULCZYNSKI

Der kan blive en intens stemning mellem de to trænerbænke, når Danmark i aften møder Sverige i den vigtige EM-mellemrundekamp.

Historien daterer sig tilbage til 2010, hvor den nuværende svenske landstræner Ola Lindgren stod i spidsen for tyske Rhein-Neckar Löwen, mens den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson var sportschef i klubben.

Lindgren fik en pludselig fyreseddel, og i stedet overtog Gudmundsson hans job som træner.

Det har Lindgren ikke helt tilgivet, for han mener ikke, at islændingen havde rent mel i posen.

Heller ikke Kent Harry-Andersson, der var rådgiver i klubben og blev fyret samtidigt, er særlig begejstret for den danske landstræner.

LC


»Kent ved lidt mere, men det, der generede mig, var, at han (Gudmundsson, red.) ikke ringede og sagde: 'Jeg tager jobbet, ellers gør en anden'. Det havde været fair,« siger Lindgren til Aftonbladet.

Harry-Andersson er dog fuldt overbevist om, at Gudmundsson gik bag ryggen på de to svenskere.

»Jo, det gjorde han. Jeg hørte ham sige to gange til Ola: 'Du skal ikke tro, at jeg er ude efter dit job. Overhovedet ikke.' Siden tog han jobbet unden at ringe eller sige noget. For mig er det at gå bag ryggen,« siger Andersson.

Damgaard den? Ja, den gør - 1


Aftonbladet konfronterede den danske landstræner med beskyldningerne, men han afviser pure.

»Jeg havde intet at gøre med det. Det ved han. Jeg snakker ikke mere om det. Det var klubbens ejer, der tog beslutningen. Det er nonsens at snakke om,« raser Gudmundsson.

Ola Lindgren siger, at han har lagt hændelsen bag sig. Og alligevel.

POLAND HANDBALL EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2016

»Man er selvfølgelig skuffet og irriteret, men det hjælper mig ikke at være pissed off. Men det er klart, at det ville være eksta rart, hvis vi kunne slå dem og give tilbage, selvom jeg i så fald vil være mere glad på holdets vegne.«

Hvordan det hele spiller sig ud, får vi at se, når Danmark og Sverige møder hinanden 20.30 i Wroclaw.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.