KIF Kolding Københavns krise i Boxer Herreligaen er afblæst. På hjemmebane vandt træner Henrik Kronborgs tropper 30-26 over Team Tvis Holstebro, og revancherede sig dermed for det chokerende nederlag i mandags mod HC Midtjylland.

KIF Kolding København har nu seks point efter de første fem kampe, og lige så mange som Team Tvis Holstebro, der med sejr ellers ville have overtaget Bjerringbro-Silkeborgs førsteplads.

»Vi bevarer roen, selvom de kommer med 400 km/t,« sagde KIF Kolding Københavns målmand Kasper Hvidt til TV2 Sport efter kampen, hvor Team Tvis Holstebro-profilen Patrick Wiesmach ikke lagde skjul på sin skuffelse over resultatet:

»Det er svært at spille på udebane mnod Kolding. Men stor ros til Kasper Hvidt. Han var stærk i anden halvleg.«

Team Tvis Holstebro gik til pausen med en føring på 16-15. Det kunne der intet indvendes imod. Vestjyderne var kun bagud 0-1, og førte undervejs både 9-7, 12-10 og 15-13 mod et KIF-mandskab, der var uden sygdomsramte Lasse Andersson samt skadede Marcus Cleverly, Torsten Laen og Simon Jensen.

Desuden spillede veteranen Lars Jørgensen på nedsat kraft, fordi han i øjeblikket plages af en krampelignende skade i venstre lægmuskel.

At KIF Kolding København alligevel holdt sig inde i kampen skyldtes ikke mindst landsholdsspilleren Bo Spellerberg, der ikke kun var en træfsikker skytte, men som også gjorde sig positivt bemærket med flere målgivende afleveringer.

Efter pausen viste Kasper Hvidt sig fra sin bedste side.

Han havde i de første 30 minutter blot reddet fire af Tvis-spillernes skud. Men i løbet af anden halvlegs første syv minutter leverede han lige så mange.

Det betød, at hjemmeholdet bragte sig foran 19-18.

Føringen holdt dog ikke længe, og da der manglede et kvarter lignede Team Team Holstebro ved stillingen 23-20 et vinderhold.

Men sådan skulle det ikke gå.

Pludselig foldede KIF Kolding Københavns russiske nyindkøb Konstantin Igropulos sig ud, og med ham som indpisker bragte holdet sig syv minutter før tid foran 26-25. En føring der efterfølgende blev udbygget.

Boxer Herreligaens næste kamp spilles fredag aften, hvor HC Midtjylland får besøg af Skive fH.