Claus Mogensen roser sine spillere, der er trådt i karakter efter en blandet optakt til sæsonen.

København. København Håndbolds cheftræner, Claus Mogensen, kunne onsdag for anden gang på få dage se sit mandskab besejre Team Esbjerg.

Søndag sejrede københavnerne i Super Cuppen, og onsdag vandt holdet med 30-23 i første runde af den nye sæson i håndboldligaen.

Cheftræneren mener, at mesterholdets spillere er trådt i karakter, efter at der igen er kommet noget på spil i kampene.

- Jeg synes, at spillerne leverede mange flotte taktiske momenter, og jeg er imponeret over, at de evnede det, for så skarpe har vi ikke set ud i træningskampene. Nu hvor det gælder, så er spillerne trådt et skridt op.

- Jeg synes ikke, at Esbjerg spillede nogen dårlig kamp, det synes de sikkert selv, men vi spillede bare en rigtig god kamp på et højt taktisk niveau. Det var en fornøjelse at følge fra sidelinjen.

- Vi havde overtaget hele kampen, og vi gav ikke Esbjerg en chance for at komme tilbage i opgøret, siger Claus Mogensen.

I slutningen af første halvleg opbyggede københavnerne et forspring og gik til pausen foran med 16-10.

Mens Claus Mogensen ikke mener, at Esbjerg havde en chance for at få point, mener esbjergensernes cheftræner, Jesper Jensen, at vestjyderne fik flere muligheder, men formøblede chancerne for at komme tilbage i opgøret.

- Jeg synes egentlig ikke, at vi spillede godt. Vi lavede mange personlige fejl, og de få gange, hvor vi havde chancen for at komme tilbage, så dummede vi os ved at kaste bolden i hænderne på dem, så Mia Rej kunne lave et kontramål, eller også brændte vi på frie chancer.

- Vi nåede aldrig helt op og gøre det spændende, selv om lågen var åben et par gange eller tre, siger Jesper Jensen.

Selv om hans mandskab nu har tabt to gange til mestrene på få dage, ser han hellere, at nedturen kommer nu frem for senere på sæsonen.

- København har været en stor mundfuld for os to gange, fordi opgørene mod dem kommer så tidligt på sæsonen. Vi lider af, at vi er et nyt hold, der skal spille sammen, og vi har ageret lidt usikkert i forhold til det hele.

- Det mest positive er, at vi har en lille nedtur nu. Vi er gledet lidt for godt igennem vores opstart, og nu kan vi for første gang tage fat, der hvor det gør ondt i forhold til at forbedre nogle ting og lære hinanden rigtig godt at kende, siger Esbjerg-træneren.

/ritzau/