Silkeborg-Voel var chanceløs, da København Håndbold hjemme sikrede sig en DM-semifinale mod FC Midtjylland.

København. København Håndbold er for første gang klar til at spille en DM-semifinale i håndbold.

Det stod klart onsdag aften, da københavnerne hjemme slog Silkeborg-Voel 31-23 i klubbernes tredje kvartfinaleopgør i Primo Tours Ligaen.

København Håndbold er dermed klar til at møde håndboldkvinderne fra FC Midtjylland i den ene DM-semifinale.

Københavnerne stormede afsted på hjemmebanen i Frederiksberg Hallen, og Mai Kragballe bragte hjemmeholdet foran hele 9-2 efter blot 13 minutter.

Her virkede det nærmest som om, at opgøret allerede var afgjort, før det for alvor var kommet i gang.

Et par scoringer af gæsterne bragte dog lidt spænding ind i opgøret igen, men København tog fra igen og øgede til 12-5 efter 22 minutter.

Stormløbet mod Silkeborg-Voel fortsatte, og silkeborgenserne måtte gå til pause bagud med syv mål.

Mia Rej, Maria Lykkegaard, Mai Kragballe og Anne Mette Hansen førte an i løjerne for hjemmeholdet i de første 30 minutter, og København var foran 16-9 inden anden halvleg.

Der var nok at tale om i Silkeborg-Voels omklædningsrum, og gæsterne fik da også barberet forspringet en smule.

Efter 44 minutter var København således foran 20-16, inden Debbie Bont igen øgede til en føring på fem mål.

Med et kvarter igen kunne gæsterne dufte et seriøst comeback i kampen bagud 18-22. Myrthe Schoenaker øgede dog til 23-18 for København.

Kort efter fejlede Silkeborg-Voels Sofie Bæk, og hjemmeholdet øgede til 24-18. Det blev også 25-18 og 26-18 ved Mia Rej og Stine Knudsen, der begge scorede i et tomt mål.

Dermed var gæsternes forhåbninger om at vende opgøret punkteret, og københavnerne kørte den sikre sejr hjem.

Silkeborg Voel tabte senest det andet opgør mod københavnerne på hjemmebanen i Silkeborg med 25-29, efter at Silkeborg-Voel havde vundet det første opgør i København med 29-23.

Torsdag 20. april bliver det afgjort, hvilket hold der kvalificerer sig til at møde Nykøbing Falster i den anden semifinale.

Her tørner Viborg HK og Odense Håndbold sammen i Viborg i klubbernes tredje kvartfinaleopgør.