Håndboldkvinderne vandt onsdag aften 26-21 på udebane over Tjekkiet i EM-kvalifikationen.

Efter en lige første halvleg lykkedes det med en god afslutning for de danske håndboldkvinder at vinde sikkert over Tjekkiet i EM-kvalifikationen.

Danmark vandt 26-21 og styrer fortsat knusende sikkert mod deltagelse ved EM-slutrunden i Frankrig i december.

Med sejren topper ubesejrede Danmark nu gruppen med seks point efter tre kampe. Det er tidligere blevet til danske sejre over Slovenien og Island, som også er med i gruppen.

Tjekkiet har på andenpladsen i gruppen et point efter tre kampe. De to bedste hold går videre fra gruppen.

I onsdagens kamp kom Danmark hurtigt foran 5-1, men tjekkerne kæmpede sig tilbage og reducerede til 4-5.

Danmark bragte sig også foran 13-10, men igen fik Tjekkiet reduceret et par gange.

Foran 15-13 forsøgte Danmark at få et afgørende hul, men tjekkerne kunne gå til pause bagud 14-15.

I anden halvleg styrede danskerne begivenhederne bedre - både i forsvaret og angrebet.

Danmark kan med en sejr over Tjekkiet på lørdag i Aarhus sikre EM-billetten endegyldigt.