Nu er truppen - næsten - på plads.

Klavs Bruun Jørgensen udtog torsdag 14 af sine 16 udvalgte, der i december skal repræsentere de rød-hvide farver under EM-slutrunden for Kvindehåndbold i Frankrig.

Det offentliggjorde Dansk Håndbold Forbund klokken 11 i en pressemeddelelse.

De 14 spillere er som følgende:

Klavs Bruun Jørgensen står over for sin fjerde slutrunde som landstræner. Vis mere

Målvogtere: Sandra Toft og Althea Reinhardt

Stregspillere: Stine Bodholt, Kathrine Heindahl og Sarah Iversen

Fløjspillere: Trine Østergaard, Lærke Nolsøe og Fie Woller

Bagspillere: Kristina Jørgensen, Anne Mette Hansen, Nadia Offendal, Mie Højlund, Mette Tranborg og Anne Cecilie la Cour.

Klavs Bruun Jørgensen. Vis mere

Her er det værd at bemærke, at profiler som Line Jørgensen, Louise Burgaard og Lotte Grigel ikke er på listen i den foreløbelige EM-trup.

I pressemeddelelsen udtaler Klavs Bruun Jørgensen, at skader har gjort, at man ikke har kunne udtage den fulde trup.

'Vi har nogle udfordringer med lidt småskavanker, ligesom vi endnu ikke har lagt os fast på, om vi tager to højrefløje og to højrebacks eller én højrefløj og tre højrebacks med til Frankrig. Det bliver helt sikkert en af de to positioner, vi udtager en af de to ledige pladser til. Den anden plads bliver efter al sandsynlighed en yderligere bagspiller, og her er der flere navne i spil,' siger Klavs Bruun Jørgensen og uddyber sine tanker omkring playmakerpositionen, der har været ramt af skader:

'Nadia Offendal har gjort det rigtig godt i Odense, og derfor er det helt naturligt, at hun kommer med til EM. Det samme kan siges om Mie Højlund og Kristina Jørgensen, der foruden playmakerpositionen også kan dække ind på venstre back. De er tre forskellige typer, der supplerer hinanden rigtig godt, så jeg føler, at vi er dækket godt ind,' slutter landstræneren. De to resterende spillere vil blive udtaget på et senere tidspunkt. Klavs Bruun Jørgensen har valgt sine spillere ud fra den bruttotrup, han udtog i slutningen af oktober. Her udtog han 28 spillere.

Den danske anfører Stine Jørgensen er endnu ikke afskrevet til EM Vis mere

Hver enkelt af de 28 spillere i bruttotruppen må spille ved EM, hvis Klavs Bruun Jørgensen har behov for det. Dog er det kun tilladt at have 16 spillere med fra start ved slutrunden, og landstræneren må derfor skifte ud i truppen, hvis han finder det nødvendigt at indkalde en spiller fra bruttotruppen.

Danmark er i Gruppe A ved EM, hvor holdet skal møde Sverige, Serbien og Polen, som spilles i Nantes.

De danske piger spiller første kamp ved slutrunden fredag den 30. november mod Sverige. Dernæst venter Polen den 2. december og Serbien den 4. december. Slutter Danmark blandt de tre bedste i gruppen, kvalificerer holdet sig til mellemrunden, hvor yderligere tre kampe venter.

Skulle det herfra gå, som vi håber, at Danmark bliver et eller to i mellemrunden, skal der spilles semifinale i Paris.