Hold i medvind møder hold i modvind. Hold i modvind fører. Hold i medvind vinder

 

FRA JYDSKE VESTKYSTEN: Den klassiker var den ultrakorte version af mødet mellem KIF Vejen og GOG's håndboldligakvinder i aftes. For med fire et halvt minut igen kom de undertippede fynboer foran med 21-19, men det sluttede alligevel med 23-22 til hjemmeholdet efter en nærmest grotesk afslutning, og det kandiderer til årets underdrivelse, da KIF-direktør Jens Boesen bagefter tørt konstaterede:

- Der var vi ikke uheldige.

Nej, det var KIF-kvinderne ikke. De var heldige. Snydeheldige. Lad os tage de sidste to et halvt minut.

27.31: Straffekast til GOG. Stillingen er 21-20 til fynboerne. Susan Andersen skal skyde. Hun har på dette tidspunkt scoret på samtlige sine straffekast i ligaen i år. Den flotte statistik spoleres af et halvforkølet skud på Christine Lindemann.

28.09: Jenny Gustafsson scorer på straffe for KIF til 21-21.

29.43: Maida Arslanagic springer op og studser bolden under Mette Iversen i GOG-målet. 22-21.

29.54: GOG har sat Tine Flognman ind som ekstra markspiller. Petra Skogsberg river sig fri på venstre fløj og lægger bolden inden om Lindemann. 22-22.

Afgørelse fra midten

29.59: Fra midterlinjen skyder Charlotte Højfeldt direkte på mål på opgiverkastet. Flognman er løbet ud for at få Mette Iversen tilbage i målet, men hun når ikke at komme ind, og bolden sejler over målstregen i samme sekund, kampen fløjtes af.

Vild jubel i Kolding-lejren. Stor opstandelse hos GOG, der straks nedlagde protest, fordi de mente, Højfeldt løb med bolden.

Og det var ikke noget at sige til, at gæsterne var oppe i det røde felt. For indsatsen taget i betragtning havde det ikke været ufortjent, at de i det mindste havde fået det ene point med hjem. Mens KIF'erne kunne stille i stærkeste opstilling, kunne GOG fremvise en skadesliste så lang, at to ynglingespillere måtte med for at fylde de 14 pladser ud, og landsholdsskytten Line Jørgensen måtte tilmed gå ud efter et kvarters spil med en skadet ankel.

Tempoet var for lavt

De tilbageværende GOG'ere fightede dog forbilledligt og formåede at udnytte, at hjemmeholdet fortsat ikke er oppe på den styrke, det viste i sidste sæson. KIF-forsvaret stod solidt, og kontrafasen var det bedste, der er set endnu i denne sæson, men angrebsspillet flød simpelt hen bare ikke. Tempoet var for lavt, der var for mange misforståelser, og så var alt for mange af skuddene ganske enkelt ikke kvalificeret nok.

En Jelena Eric måtte for eksempel bruge 12 skud på sine tre mål, men også Stefanie Melbeck og Maida Arslanagic havde i alt for mange tilfælde for lidt fart på, og Young Sook-Huh løb nærmest rundt sådan lidt ved siden af sig selv.

Frygt for sur smiley

Men det var altså alligevel tilstrækkeligt til, at KIF-spillerne i går kunne smile om kap med de smiley-klistermærker, deres to trænere, Lars Frederiksen og Bilal Suman, havde givet dem som optakt. Skal det ikke blive til en sur smiley på onsdag mod SK Århus, er det dog ikke nok bare at være et hold i medvind. For det er århusianerne også.