Lyt til artiklen

Man kan vinde en VM-finale. Og så kan man vinde en VM-finale ved samtidig at udradere det andet finalehold med 20 mål.

De danske håndboldkvinder vandt lørdag aften VM i håndbold for døve i Brasilien. Guldmedaljerne kom i hus efter en vaskeægte nedsabling af Tyrkiet i finalen med 31-11. Det skriver Dansk Døve-Idrætsforbund på deres Facebook-side.

»Det er et bevis på, at vi kan være med, når det handler om medaljer til Danmark. Vi er med til at gøre Danmark og døveidrætten stolte. Hos Dansk Døve-Idrætsforbund er vi meget stolte og glade for VM-triumfen, som er kulminationen af to et halvt års hårdt arbejde for at nå dette mål,« skriver Joachim Krøyer, sekretariats- og elitechef hos Dansk Døve-Idrætsforbund, i en sms til B.T. og fortsætter:

»Mon ikke Danmark er favoritter til at vinde EM-titlen i 2020, hvor vi er værter på dansk grund? Det betyder meget for pigerne at nå flere nye mål, men først skal sejren nydes.«

Forbundets video fra omklædningsrummet, hvor håndboldkvinderne fejrer VM-triumfen og synger den klassiske slagsang 'Hvem var det, der vandt i dag?' er indtil videre set over 10.000 gange.

Ud over Danmark deltog andre lande som Tyrkiet, Brasilien, Rusland, Ecuador og Ghana ved VM-slutrunden i Brasilien, som startede 12. juli og sluttede med finalen 21. juli.