Foto: KACPER PEMPEL

Norge har valgt at trække sin protest over Tysklands kontroversielle sejrsmål tilbage, og dermed møder tyskerne Spanien i EM-finalen.

Det norske håndboldforbund havde ellers nedlagt protest, efter Norges landshold fredag aften tabte semifinalen 33-34 efter forlænget spilletid til Tyskland.

Dramaet var totalt og endte med et brag, da tyskerne scorede et sejsmål med en spiller for meget på banen, hvilket strider mod reglerne. Men hverken dommerne eller EHFs observatører så dette, og scoringen stod ved magt.

Det fik det norske håndboldforbund til at nedlægge protest over resultatet, og EHF valgte trods stor kritik at skyde afgørelsen til lørdag formiddag inden klokken 12.

Men nu kommer Norge altså EHF i forkøbet og dropper protesten. Samtidig sender nordmændene en klar opfordring af sted til det europæiske håndboldforbund.

»Norge er optaget af fair play og ligebehandling og af, at kampens resultat skal afgøres på banen og ikke i et møderum. Således havde vi ønsket, at kampens delegerede i den aktuelle situation havde reageret, da fejlen skete,« skriver det norske fordbund i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Til trods for god dokumentation har Norge valgt at trække protesten tilbage. I vores brev til EHF har vi opfordret til at videreudvikle regelsættet - ikke mindst behandlingen af dette, sådan at håndbolden kan undgå lignende sager i fremtiden. Vi håber og tror, at EHF lytter til vores opfordring, og at der sættes fokus på det i arbejdet fremover.«

Norge spiller søndag bronzekamp mod Kroatien i Krakow.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.