Håndboldklubben TMS Ringsted får medhold i Håndboldens appelinstans om uberettiget nedrykning og beholder sin plads i herreligaen.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

»Resultaterne for den indeværende sæson forandrer sig ikke som følge af kendelsen. Men for den kommende sæson bliver det dog tydeligt, at der er sket ændringer i forhold til liga og 1. division,« siger Per Bertelsen, formand for udvalget for professionel håndbold og fortsætter:

»Dels fordi ligaen udvides med et hold til 15 hold i alt, og dels fordi 1. division fortsat bliver afviklet med 14 hold. Der skal altså fra næste sæson findes to direkte nedrykkere fra ligaen, mens der i forhold til 1. division skal findes op til fire direkte nedrykker.«

TMS Ringsted rykkede i starten af april direkte ned fra herrernes bedste håndboldrække. Derefter blev Århus Håndbold begæret konkurs, samtidig med der blev indgået et samarbejde med Skanderborg.

Begge hold sluttede over TMS Ringsted i ligaen, men var det sket inden sidste spillerunde, var Århus sluttet på sidstepladsen, og det havde givet Ringsted en ny chance for overlevelse i nedrykningsspillet.

Først lød det fra Disciplinærinstansen, at Århus Håndbold ikke havde overtrådt reglerne, men nu har Håndboldels Appelinstans altså givet TMS Ringsted medhold i, at Århus Håndbold skulle suspenderes fra turneringen den 31. marts.

Med den nye kendelse er udvalget for professionel håndbold opmærksomme på, at ændringerne i den kommende sæson får betydning.

»Udvalget for professionel håndbold er trådt hurtigt sammen for at sikre en klar melding for den indeværende sæson. Men da ligaen fra den kommende sæson udvides med et ekstra hold, hvilket vil medføre et ekstra pres på vores spillere – særligt dem, der spiller med internationalt – har udvalget besluttet, at vi skal mødes inden længe og se på mulighederne for at lette antallet af kampe for de pressede tophold,« siger Per Bertelsen i pressemeddelelsen.

De involverede parter i sagen har mulighed for at anke kendelsen til Danmarks Idrætsforbunds Appelinstans. Det har de fire uger til at gøre, men DHF oplyser, at de ikke ønsker at appellere sagen.