Dansk Håndbold Forbund kæmper febrilsk for at redde den corona-ramte EM-slutrunde, efter Norge mandag formiddag trak sig fra det delte værtskab.

Nu reagerer landstræner Jesper Jensen for første gang på kaosset:

»Vi håber selvfølgelig bare, der kommer en løsning. Hvad den er, er næsten ligegyldigt for os. Vi vil bare gerne have lov at spille under de forhold, der nu kan lade sig gøre.«

Slutrunden begynder om kun 17 dage, men efter Norges strenge corona-regler har tvunget landet til at frasige sig mesterskabet, er der stor uvished om – og hvor – turneringen skal gennemføres. Det handler især om penge.

Danmark tager efter planen hul på EM fredag 4. december i Herning. Her er modstanderen Slovenien.
Danmark tager efter planen hul på EM fredag 4. december i Herning. Her er modstanderen Slovenien. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det fedeste kunne selvfølgelig være, det var i Danmark. Men som det lyder lige nu, handler det om noget økonomi, men på den sportslige sektor, der vil vi bare rigtig gerne spille,« siger Jesper Jensen.

Danmark skal spille sine kampe i Herning, og DHF – ført an af formand Per Bertelsen – forsøger i samarbejde med Det Europæiske Håndboldforbund at strikke en løsning sammen, hvor hele slutrunden afvikles på dansk grund.

Jesper Jensen koncentrerer sig dog om taktikken og mandskabsplejen og lader skrivebordstyperne om at lægge den store kabale.

»Vi ved, at vi skal spille vores kampe i Danmark, og det er vi rigtig glade for. Vi har jo planlagt alt efter, hvordan det kan lade sig gøre, og fået struktureret tingene ordentligt i Herning. Det er det, vi forholder os til lige nu. Så må de, der sidder rundtomkring på kontorerne, finde en løsning på resten.«

Mie Højlund. Kvindehåndboldlandsholdets nye træner Jesper Jensen, forestår fællestræning i Vejen mandag 8. juni 2020. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Mie Højlund. Kvindehåndboldlandsholdets nye træner Jesper Jensen, forestår fællestræning i Vejen mandag 8. juni 2020. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Foto: Claus Fisker
Vis mere

Og det skal nok ske, mener Jesper Jensen, der på trods af de økonomiske udfordringer ikke frygter en aflysning af slutrunden.

Er du bekymret for, om EM ikke bliver til noget?

»Nej, det håber jeg ikke. Bekymret er man jo lidt hele tiden på grund af alle mulige andre ting – der kan jo hele tiden ske noget med det samfund, vi har. Men jeg ved, der er rigtig mange, der arbejder hårdt på, at det kan lade sig gøre, og det har det kunnet indtil nu. Nu har Norge trukket sig, og så må vi se, om der ikke også findes en løsning på det.«

Danmark tager efter planen hul på EM fredag 4. december i Herning. Her er modstanderen Slovenien.