Kroatien er klar til søndagens EM-finale i herrehåndbold i Stockholm efter et regulært drama, som to gange måtte i forlænget spilletid for at finde en vinder.

Det stod klart efter fredagen første semifinale, hvor Kroatien besejrede Norge med 29-28 efter 80 minutters håndbold i et brag af en jævnbyrdig og dramatisk semifinale.

Dermed skal Kroatien spille om guldmedaljerne i turneringen, der i år før første gang har haft 24 deltagende nationer.

Norge havde ellers bolden i hænderne i de døende sekunder og lignede et hold, der kunne spille tiden ud, men en tidlig afslutning blev reddet, og så var det i stedet Kroatien, der kunne løbe op og sende bolden i nettet.

Den scoring sørgede Zeljko Musa for  blot fire sekunder før tid.

En bitter pille at sluge for Norge og profilen Sander Sagosen, der med ti mål i semifinalen igen understregede sin vigtighed for det norske landshold.

Kroatien kan modsat stadig drømme om sin første EM-guldtriumf i denne omgang, efter at kroaterne tidligere har tabt to EM-finaler.

Kampen var jævnbyrdig i samtlige 80 minutter, og det var ventet, at nordmændene i angrebet ville blive mødt af en offensiv 5-1-formation, hvor Domagoj Duvnjak lå fremme.

Kroatien kom på på 9-6 og 11-9, og Kroatien-keeper Marin Sego fortsatte med godt spil i målet.

I den anden ende voldte kroaternes indspil til stregspiller Marino Maric nordmændene problemer, og Maric sluttede første halvleg af med at øge til pauseføring på 12-10.

Skjerns Eivind Tangen udlignede til 15-15 i anden halvleg, og der var lagt op til tæt løb.

Duvnjak øgede til 19-17, før Sagosen udlignede til 19-19, og med ti minutter igen var det lige med 20-20.

Slutfasen blev ligeså tæt, og Norge udlignede til 23-23 med 20 sekunder igen, men kroaterne fik intet ud af det sidste angreb, og så skulle der forlænget spilletid til.

De første fem stressende minutter sluttede med 24-24. Sagosen bombede Norge på 25-25, og Kristian Bjørnsen bragte Norge foran med to minutter igen.

I en afslutning helt flosset af nerver udlignede Duvnjak i sidste sekund på et straffekast og yderligere forlænget spilletid skulle til.

Zlatko Horvat gjorde det til 28-27 med et halvt minut igen af første halvleg i endnu en forlængelse, men Bjørnsen udlignede.

Bergerud reddede ved 28-28, men Norge lavede igen angrebsfejl, og der blev ikke scoret i de sidste fem minutter, før Magdeburgs Musa altså afgjorde det hele.