For under en uge siden stod Trine Østergaard frem og fortalte den tragiske historie om sin fars selvmord i et interview med i Jyllands-Posten.

Og at den mangeårige landsholdsfløj har turdet åbne op og fortælle sin historie, beundres af mange, heriblandt landstræneren for det danske håndboldlandshold.

»Hun er gået fra at være et håndboldmæssigt forbillede for mange unge piger til nu også at være et forbillede for mange mennesker, der har haft udfordringer. Jeg er simpelthen så stolt på hendes vegne over det, og jeg synes, det er fedt, at man bruger sin stemme til at gå forrest med nogle menneskelige ting,« siger Jesper Jensen.

Landstræneren håber, at Trine Østergaards historie kan være med til at vise, at man ikke er alene med sine problemer.

Landstræneren beundrer Trine Østergaards mod til at stå frem og fortælle sin historie.
Landstræneren beundrer Trine Østergaards mod til at stå frem og fortælle sin historie. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Der er mange rundtomkring, der kæmper med problemer, og jeg tror, at alle har en tendens til at tro, at man er den eneste, der har det sådan. Så om man lider af angst, spiseforstyrrelse eller sygdom i nærmeste familie, så er det bare dejligt at vide, at dem, man løber rundt og kigger på, og som man tænker er ufejlbarlige, som eksempelvis Trine Østergaard, også har problemer,« siger han og fortsætter:

»Man tænker, at hun har en solid familie, er pissegod til at spille håndbold, er en sød pige, har mange venner og har succes med meget af det, hun rører ved, men hun har også problemer. Vi har alle sammen problemer. Selvom man ligner en ubetinget succeshistorie, så kæmper alle mennesker med det samme, bare på forskelligt plan.«

Men selvom Jesper Jensen også tidligere har levet et liv som professionel håndboldspiller ligesom Trine Østergaard, tror han ikke, at han ville have haft modet til at gå forrest med sin historie.

»Det er også derfor, det er så sejt. Det er jo ikke noget, hun gør for at få opmærksomhed. Hvis der er nogen, der ikke ønsker opmærksomhed, så er det Trine. Men hun gør det, fordi der er noget følelsesmæssigt for hende i at fortælle historien og på den måde lære sig selv endnu bedre at kende. Men jeg tror, at der er lige så meget i, at hun gerne vil hjælpe andre og fortælle, at de ikke er alene.«

Trine Østergaard har masser opbakning fra sin landstræner og sine landsholdskammerater.
Trine Østergaard har masser opbakning fra sin landstræner og sine landsholdskammerater. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og lige netop at vise, at man ikke er alene, er også en af grundene til, at landsholdskammeraten Kathrine Heindahl tør gå forrest og dele bagsiden af medaljen ved at være håndboldspiller.

»Vi er også mennesker. Det kan udefra se helt vildt fedt ud at være professionel håndboldspiller og leve af det, som for mange er en hobby, men det er jo ikke bare et poleret glansbillede,« siger Heindahl og fortsætter:

»Det er benhårdt at være elitesportsudøver. Det er mega fedt, og jeg vil ikke bytte det for noget andet, men det er ikke ens betydende med, at du bare er totalt lykkelig og glad hele tiden. Der er også alle de der almindelige hverdagsting, og det er mega hårdt mentalt at være i sådan en branche, hvor det hele tiden er et spørgsmål om at præstere. Så det handler om at vise, at vi også er andet end bare jubelidioter, der er glade for at kaste med en håndbold.«

Derfor var Heindahl heller ikke i tvivl om, at hun ville bakke op om Trine Østergaards valg om at fortælle sin historie.

Kathrine Heindahl håber, at det kan hjælpe andre, når hun står frem og viser bagsiden af medaljen.
Kathrine Heindahl håber, at det kan hjælpe andre, når hun står frem og viser bagsiden af medaljen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Kort efter interviewet med Jyllands-Posten delte Heindahl historien på sin egen Instagram, og det var der en helt særlig årsag til.

»Det var for at vise Trine en hel masse opbakning. Først og fremmest har hun været igennem en rigtig svær tid, men jeg synes også, at det er helt vildt modigt og sejt at stå frem og fortælle en så personlig historie, som forhåbentlig bare kan hjælpe én anden.«

»Jeg synes, at det var vanvittig modigt og noget, der har min dybeste respekt,« siger Heindahl.