Lyt til artiklen

Hun har selv erkendt, det hænger i en tynd tråd.

Og landstræner Jesper Jensen forbereder sig også på et EM uden en af de store stjerner – Line Haugsted.

»Vi har ikke endeligt afbud fra Line endnu, men vi har en formodning om, hun ikke når at blive klar. Det er en afstemthed. Vi er nødt til at træne efter, hun ikke er med,« siger håndboldlandstræneren, der lige nu er til landsholdssamling i Herning, til B.T.

Tilbage i maj blev landsholdsprofilen meldt ude i cirka et halvt år som følge af en skulderskade, hvilket har givet et kapløb mod tiden i forhold til at blive klar til EM, der begynder i starten af november.

»Vi er nødt til at kigge på de konstellationer, vi har, hvor vi har haft en af verdens bedste forsvarsspillere til rådighed. Det er ikke sådan, jeg skal prøve at snakke det op, det giver også bare andre muligheder,« siger Jesper Jensen, der fremhæver profiler som Kristina Jørgensen og Mette Tranborg.

To spillere, der kan blive en del af løsningen for landstræneren, der kigger på mulighederne. Noget, han egentlig er tryg ved.

»Men vi kan ikke snakke det op til en fordel ikke at have en af verdens bedste forsvarsspillere med. Jeg er helt bevidst om, at det at Line ikke er med, alt andet lige er en svækkelse. Der er en grund til, hun havde så stor en rolle på vores hold,« siger han om Line Haugsted, der bragede igennem under sidste års VM i Granollers, hvor landsholdet vandt bronze.

»Men jeg synes også, dem, der kommer ind, er dygtige. Der sker jo ofte det, når et af de høje træer i skoven er væk, kommer der lys på andre, så at de kan vise, hvor dygtige de er. De har måske stået lidt i skyggen,« siger Jesper Jensen.

Line Haugsted kæmper lige nu med en skulderskade.
Line Haugsted kæmper lige nu med en skulderskade. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Skulle Line Haugsted mod forventning blive klar som en positiv overraskelse, er der også en anden faktor. For ingen ved, hvilken forfatning det i givet fald bliver i.

»Det er det. Det er ikke sådan, at bare fordi Line er klar, er hun bare med. Vi skal kigge på, hvad holdets muligheder er med og uden hende. Lige nu er det uden hende, så må vi se, hvad der sker. Vi bruger ikke så mange kræfter på Line, når vi er af sted. Vi er bevidst om, hun ikke er her, og fokuserer på de spillere, der er her,« siger Jesper Jensen.

EM-slutrunden starter 4. november, og der er finale den 20. november.

Danmark er i pulje med Sverige, Slovenien og Serbien – Danmark spiller sine puljekampe i slovenske Celje.