Lyt til artiklen

Fra sommeren 2024 er det slut med at dobbeltjobbe for kvindelandstræner i håndbold Jesper Jensen.

Til den tid vil han have varetaget jobbet i Team Esbjerg samtidig med jobbet som dansk landstræner i fire år.

Og selvom det gør ondt på Jensen at sige farvel til projektet i Esbjerg, er det et logisk skridt, når man gerne vil passe på familien.

»Jeg har en familie, og dem vil jeg også gerne værne om. Jeg vil gerne køre til børnenes udekampe til håndbold og hente dem til en gymnasiefest. Lige nu siger vi nej til mange ting – både mig selv, men også som familie.«

Har du misset noget, der gjorde ondt?

»Mange ting. Men jeg tænker ikke på, at det ikke var dét værd. Familien har været afklaret med det, og ingen har haft et ultimativt krav om, at vi skulle stoppe det.«

»Der er pres på til tider. Der er flere nej'er, end der er ja'er. Det kan man sagtens leve med, fordi min familie synes også, det er fedt, at jeg dobbeltjobber. Det er måske lidt som at starte en virksomhed, hvor du arbejder 75 timer om ugen, men det kan du også kun i en given periode. Det har omkostninger over tid. Vi prøver at udvise rettidig omhu som familie,« siger Jensen.

Overgangen fra at have to trænerjob til ét er ikke noget, Jensen nødvendigvis ser helt vildt meget frem til, når det bliver et faktum næste sommer.

For han skal finde en måde at fylde tiden ud på en måde, der giver mening.

Er du bange for, at du kommer til at kede dig?

»Ja! Jeg bliver kun glad i et øjeblik af at spille padel eller spille golf eller være til fredagsbar. Jeg skal have fundet noget håndbold og nogle landsholdsspillere, der skal udfylde nogle tomrum for mig i forhold til at arbejde med håndbold og udvikle mennesker. Det er jeg nødt til at have, ellers så dør balancen,« siger han.

Jensen har skrevet under på en kontrakt med DHF frem til 2026.