Coronakrisen kradser. Det gør den hos mange. Medlemstallene falder hos de forskellige forbund, og hos Dansk Håndbold Forbund er de ikke gået fri.

Lige knap 1.300 medlemmer er faldet fra, ligesom der er færre foreninger ifølge opgørelsen fra 2020.

Spørger du Jesper Jensen, om det lige nu og her får betydning for hans landshold, at divisionerne er blevet lukket ned, og mange unge ikke er i gang, er svaret nej. Der er dog et klart 'men'.

»Det kommer det til at gøre over tid. Der gælder det om at minimere det tab, der kommer. Det gælder for mange sportsgrene og mange virksomheder. Der er nogle downsides ved alt det her corona, og det skal vi som forbund minimere,« siger håndboldlandstræneren.

Han har lige nu samling med sine spillere, og han roser dem for at være gode til at bruge de sociale medier til forskellige aktiviteter.

Håndboldtræninger, for eksempel, som han selv har været med til gennem Instagram.

»Vi gør, hvad vi kan, og selvfølgelig har vi nok kun set toppen af isbjerget nu i forhold til medlemstallene, og jeg tror også, vi er lidt nervøse på håndboldens vegne i forhold til, hvordan medlemstallene ser ud om et år. Vi gør alt, hvad vi kan. Men hvis vi over tid kigger fem, 10 eller 15 år frem, er det klart, at grobunden for at lave landsholdsspillere bliver mindre, hvis medlemstallene falder. Der kommer mindre økonomi i vores sport. Vi kæmper alt, vi overhovedet kan,« siger Jesper Jensen.

Når det kommer til de mange talenter rundt omkring i Danmark, er det ikke på kort bane, Jesper Jensen ser problemerne ved nedlukningen.

For det er ikke hos U19-spillerne samt fra anden division og ned, at han umiddelbart skal spejde, når det kommer til holdet, der forhåbentlig skal spille OL i 2024 i Paris. Men på længere sigt kan det få store konsekvenser.

»Det er ikke sådan, vi ikke er bevidste om det på øverste eliteniveau, som landsholdet er. Vores ungdomslandshold er ramt af det, og dermed mister nogen måske en hel sæson i forhold til at udvikle sig. Det må vi jo se, om vi kan indhente på bedste vis,« siger Jesper Jensen og fortsætter:

»Det er ikke ting, vi kan gøre noget ved. Så må vi se, hvordan vi løser situationen, som vi tit har snakket om, så vi kan få den bedste af de dårlige løsninger, der er tilbage. Det er nok den, vi skal gå efter,« siger landstræneren.